You are currently viewing Chess House GM 6. runde

Chess House GM 6. runde

Det blev en runde, hvor hvid generelt havde overtaget, og det endte da også med hvid vandt fire ud af de fem partier.

Eneste parti der ikke fandt en hvid vinder var mellem Jesper Thybo og Filip Boe Olsen. Jesper kom bedst ud af åbningen i det man bedst kan kalde en “omvendt hollænder”. Men langsomt fik Filip spillet sig ind i kampen og efter et par unøjagtigheder fik sort fordel. FIlip afveg et par trækgentagelser undervejs, men måtte efter over 5 timers spil være tilfreds med remis.

Jonas Bjerre fik hurtigt overtaget med hvid i en nimzo mod Martin Haubro. En pæn terrænovervægt blev vekslet til et kongeangreb og endnu mere terræn. Det så stilrent ud:

GM Jonas Buhl Bjerre – stærkt spil og delt førsteplads i turneringen efter 6 runder. Foto: Mads Boe

Den stærke tysker Spartak Grigorian er godt på vej imod en IM-norm. Efter sejr over Henrik Danielsen kræves der “blot” 1 point i de sidste 3 partier for at han udnævnes til Internation Mester. Grigorian var dog heldig med gevinsten, for først kom han til at så meget dårligt, for efterfølgende i en lige stilling at vinde på tidsoverskridelse i træk 40.

Hilmir Freyr Heimisson kan også nå at lave en IM-norm. Han skal score 2 point i de sidste 3 runder. I en stilling med tunge brikker og uligefarvede løbere vandt Hilmir over Ellen Fredericia Nilssen, da hans kongestilling var mere sikker.

Dagens længste parti var mellem Jens Ramsdal og Lena Georgescu. Hele 110 træk inden at Jens kunne sætte et point ind på kontoen. Det var et meget omskifteligt parti, hvor begge havde mange chancer undervejs.

Sagen med Henrik Danielsens telefon, der gav lyd fra sig i partiet mod Jens Ramsdal fra første runde, er blevet behandlet af turneringskomiteen bestående af Jesper Lahn Rasmussen, René Baarup-Christensen, Lars Wisler og Vagn Lauritzen. Turneringskomitéen udtaler:

Vi betragter anbringelsen af telefonen på dommerbordet som sidestillet med at opbevare den i en taske som beskrevet i FIDEs regler for skakspillet 11.3.2.1 – i denne paragraf anføres at telefonen skal være fuldstændig slukket. Da telefonen var sat på lydløs og sat i flight-mode antages det, at lyden har været en form for alarm, måske for lavt batteriniveau. I 11.3.2.2 angives det, at hvis det er tydeligt, at en spiller har en telefon på sig, skal vedkommende tabe partiet. Dette har ikke været tilfældet her, hvorfor denne regelbundne sanktion ikke er gældende for sagen. Det forhindrer naturligvis ikke dommeren i at gøre brug af denne sanktion (12.9), men vi finder dog at sanktionen er for hård i forhold til de gener, den afgivne lyd har forårsaget.

Derfor bestemmer vi, at det pågældende parti skal genoptages fra afbrudsstillingen (herunder også urindstillingen)”

Dermed ser stillingen således ud efter 6. runde:
1. – 3. GM Jesper Søndergård Thybo, Køge 4½ point
1. – 3. GM Jonas Buhl Bjerre, Skanderborg 4½ point
1. – 3. Spartak Grigorian, Tyskland 4½ point
4. IM Filip Boe Olsen, Skanderborg, 4 point
5. FM Hilmir Freyr Heimisson, Jetsmark 3½ point
6. GM Henrik Danielsen, Køge 3 point + H
7. – 8. IM Martin Haubro, BMS 1½ point
7. – 8. WIM Lena Georgescu, Aarhus/Skolerne 1½ point
9. FM Jens Albert Ramsdal, SK1968 1 point + H
10. WFM Ellen Fredericia Nilssen, Køge 1 point

Resterende program:
Fredag den 4. december kl. 17:00: 8. runde
Lørdag den 5. december kl. 11:00: 9. runde

Link til live: http://liveskak.dk/2020/chesshouse/december_gm/live/

Turneringen har sin egen hjemmeside: http://videoskak.dk/

Turneringstabellen: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26683

Chess House: https://www.chesshouse.dk/

Billeder fra turneringen på DSU/Facebook: https://www.facebook.com/media/set?vanity=DanskSkakUnion&set=a.10158253485209051