You are currently viewing Tilskuere velkomne i Svendborg

Tilskuere velkomne i Svendborg

Landsholdsklassen i skak starter fredag aften i Svendborg. På grund af corona og forsamlingsforbuddet har DSU valgt at der i årets udgave af DM kun afvikles en DM-klasse og en Kandidatklasse. På den måde vil der trods alt – i et meget anderledes skakår – blive kåret en Danmarksmester, en Juniordanmarksmester og en Kvindedanmarksmester.

Da Kandidatklassen med omkring 30 deltagere først starter mandag, har arrangørerne besluttet at invitere et begrænset antal tilskuere ind på Hotel Svendborg fra fredag til søndag under de tre første runder. På den måde vil det alligevel være muligt at følge en af de stærkeste DM klasser gennem tiderne. 

Der gøres opmærksom på at tilskuere skal bære mundbind under ophold i spillelokalet. Hvis man har glemt at få et med, kan stævnekontoret hjælpe.

På skak.dk, under turneringsmodulet, kan man tilmelde sig de enkelte dage som tilskuer. Dette tiltag er nødvendigt for at undgå, at nogle skakinteresserede tilskuere kører forgæves til Svendborg. Link: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26268

Første runde starter fredag kl. 18:00 efter en velkomstreception kl. 17:00. Parringerne i første runde ser således ud:

GM Jesper Søndergård Thybo, (2570) – GM Boris Chatalbashev, (2517)
GM Mads Andersen, (2589) – IM Bjørn Møller Ochsner, (2484)
GM Sune Berg Hansen, (2565) – GM Jonas Buhl Bjerre, (2537)
GM Allan Stig Rasmussen, (2560) – IM Jens Ove Fries Nielsen, (2395)
FM Nicolai Kvist Brondt, (2214) – IM Martin Haubro, (2407)

I lighed med sidste år vil de to århusianere IM Klaus Berg og FM Mads Boe stå for kommenteringen. De tre første runder foregår fra Svendborg, mens de sidste 6 dage finder sted fra Chess House i Aarhus. Kommenteringen starter dagligt en halv time efter rundestart. Tilskuere er begge steder meget velkomne – men husk tilmelding, hvis du kommer til Svendborg! 

Link til kommentering: https://www.twitch.tv/danskskakunion?fbclid=IwAR0WjkIvLKbtX0J1BTWyF_A1IP8I3D4_vKdK4kp_qpcTenWN1XUoCD8i-EM

Link til hjemmesiden for DM: http://skak-dm.dk/

Live partier: http://skak-dm.dk/2020/?page_id=49