Sponsoraftalen præsenteret

Sponsoraftalen mellem Jøker Holding ApS og Dansk Skak Union blev i dag præsenteret for offentligheden på et pressemøde på Hotel Fredericia. Aftalen løber over 5 år med 150.000 kr. ekstra til landsholdet i den åbne række hvert år.

 

De ekstra penge skal ikke bruges til den ordinære drift at landsholdet, det er der allerede budgetteret til de kommende år, men derimod skal de bruges på områder, hvor der ikke har været råd indtil nu. Det kan være enkeltværelse under turneringerne, betaling af tabt arbejdsfortjeneste, og mest af alt træning i verdensklasse.

 

Landstræner Sune Berg Hansen fortalte, at timingen næste ikke kunne være mere perfekt. Danmark råder over tre unge stormestre på vej frem, Jonas Bjerre, Jesper S. Thybo og Mads Andersen, der suppleret med de lidt ældre etablerede stormestre forhåbentlig kan vise fremgang over de næste par år.

 

pressemoede
Landstræner Sune Berg Hansen, direktør Thomas Jøker og DSUs formand Poul Jacobsen.
Foto: Thomas Vestergård

Et succeskriterie kunne være, at Danmark kom op i top ti til et OL eller EM og måske endda snuse til medaljer, uddybede direktør Thomas Jøker.

Både Jonas Bjerre og Jesper S. Thybo planlægger nu et år eller mere, der kun står i skakkens tegn. Der er allerede planlagt flere turneringer rundt om i Europa og også DM i Svendborg vil blive prioriteret.

DSU formand Poul Jacobsen fortalte, at man var begyndt at diskutere muligheden for et sponsorat af landsholdet omkring den 1. juni, og nu her kun lidt over 2 måneder senere, var det en underskrevet aftale. Kemien i forhandlingerne har været god, supplerede Thomas Jøker.

Efter pressemødet var der er en pause med lidt sen morgenmad, inden de fire landsholdsspillere Allan Stig Rasmussen, Jesper S. Thybo, Jonas Bjerre og Mads Andersen spillede en lille knock-out turnering med betænkningstiden 10 minutter + 5 sekunder pr. træk til hele partiet.

De to indledende matcher blev begge klubopgør, Mads Andersen og Jonas Bjerre fra Skanderborg mod hinanden, mens de to Jetsmark-kammerater Allan Stig Rasmussen og Jesper S. Thybo mødtes i den anden match.

 

jonas bjerre_aug2020
GM Jonas Buhl Bjerre slog sin klubkammerat Mads Andersen med 1½ – ½. Foto: Thomas Vestergård

Jonas Bjerre vandt Skanderborg-opgøret mod Mads Andersen med 1½ – ½, mens Allan Stig trak det længste strå mod Jesper Thybo med de samme cifre.

I finalen vandt Allan Stig det første parti, men Jonas Bjerre slog tilbage i det andet, så turneringen skulle afgøres ved et sudden death parti, hvor Allan Stig Rasmussen trak de hvide brikker og skulle vinde partiet, men Jonas Bjerre med sort kunne nøjes med remis. Det blev et spændende parti, der længe så ud til at være i balance inden Allan Stig i et tårnslutspil fik fremtvundet to forbundne fribønder, og derved vandt turneringen.

 

allan stig_aug2020
GM Allan Stig Rasmussen vandt finalen mod Jonas Bjerre. Foto: Thomas Vestergård

Alle partiet blev kommenteret live af landstræner Sune Berg Hansen – der også havde Thomas Jøker i studiet til finalen.

Kommenteringen og pressemødet kan ses på DSUs Twitch-kanal: www.twitch.tv/danskskakunion

 

landsholdet
Landsholdet med sponsor. Bagerst fra venstre: Thomas Jøker, Sune Berg Hansen, Allan Stig Rasmussen og Mads Andersen. Forrest Jonas Bjerre og Jesper S. Thybo. Foto: Thomas Vestergård