National Vidensdag om Skoleskak 2020

 

 

Siden 2016 har Dansk Skoleskak årligt afholdt en National Vidensdag om Skoleskak. Årets udgave afholdes fredag den 15. maj fra kl. 12:00 til 15:00. På grund af COVID-19 afholdes arrangementet i år online.

 

Hovedtemaet for årets udgave er om skoleskak kan være en gamechanger for elever i skolevanskeligheder? Og hvordan skoleskak kan hjælpe til meningsfulde og gode grundskoleforløb for de elever, som i dag er svære at få med i læringsfællesskabet?  

 

Dansk Skoleskak sætter spot på den nationale inklusionsdagsorden, og inviterer praktikere, skoleledere, forældre, forvaltninger og politikere til National Vidensdag 2020, hvor vi dykker ned i den nyeste viden om skoleskak og elever med særlige behov.

 

Der vil i løbet af eftermiddagen være oplæg fra følgende: 

 

Chris Bonello: Prisvindende forfatter, tidl. specialunderviser og autist. Oplæg:: Autistic Not Weird – 10 gode grunde til at børn med autismediagnoser kan profitere af skoleskak.

Bo Stjerne Thomsen: Chair of Learning through Play, Vice-President at the LEGO Foundation. Oplæg: Læring gennem leg for elever med særlige behov – danske og internationale erfaringer.

Heidi Thamestrup: Landsformand for Landsforeningen Autisme. Oplæg: Trivsel i grundskolen som autismediagnosticeret – en situationsberetning.

Christian Quvang: Ph.d., cand.pæd.psych., UC SYD. Oplæg: Præsentation af følgeforskning på Skoleskak For Alle (SFA).

Mikkel Nørgaard: Læringschef i Dansk Skoleskak. Oplæg: Præsentation af følgeforskning på Skoleskak For Alle (SFA).

Martin Østergaard Christensen. Direktør, Børn og Unge, Aarhus Kommune. Oplæg: Bøvl og blær – et perspektiv på sammenhængen mellem almen og det specialiserede område.  

I forlængelse af arrangementet afholdes der med start kl. 15:00, Dansk Skoleskaks årlige Landsudvalgsmøde, som er organisationens højeste myndighed. Også dette afholdes online. 

 

Se mere om Den Nationale Vidensdag om Skoleskak: HER

 

Link til Dansk Skoleskaks hjemmeside: https://skoleskak.dk/nationalvidensdag/