You are currently viewing Agdestein norsk mester for 9. gang

Agdestein norsk mester for 9. gang

56-årige GM Simen Agdestein vandt lørdag det norske mesterskab for 9. gang. Bortset fra Magnus Carlsen, der spiller hurtig og lynskak i Superbet Rapid & Blitz Croatia, var hele den norske elite til start i Landsturneringen i Oslo.

Agdestein scorede 6½ af 9 og endte ½ point foran GM Evgeny Romanov, IM Elham Abdrlauf og GM Aryan Tari på de næste pladser. For Elham Abdrlauf var resultatet samtidig den første GM-norm. Fotoet øverst i artiklen af præmietagerne er taget af Helge Brekke.

Agdestein tabte et enkelt parti i 6. runde mod IM Benjamin Haldorsen, men vandt 5 partier og spillede 3 remis. Med førstepladsen fulgte 100.000,- norske kroner, hvilket svarer til cirka 63.000 danske kroner.

Mesterskabet havde imponerende 654 deltagere. Alene til NM i lyn var der 520 deltagere.

For nye læsere nævner vi lige, at Simen Agdestein også har en karriere som professionel fodboldspiller bag sig. Han opnåede 8 landskampe for Norge og scorede et enkelt landsholdsmål.

Se partier, resultater, fotos med mere på: https://nm2023.no/

Se mere om Simen Agdestein her: https://da.wikipedia.org/wiki/Simen_Agdestein