Online-skak hver dag kl. 11 og 15

 

 

Henrik Andersen fra Skak for sjov har skrevet til skak.dk om et tilbud om at Skak for sjov dagligt arrangerer skakturneringer på nettet, hvor alle er velkomne til at detage:

 

På grund af corona-krisen er Frederiksberg-klubben Skak for sjov gået online på lichess.org, som er et af verdens førende netsteder med online-skak. Klubben har netop rundet de 100 medlemmer, og hver dag spilles to turneringer: Kl. 11-12 ”Skak for sjov JUNIOR” for børn og unge op til 1.700 i DSU-rating og kl. 15-16 ”Skak for sjov Mester” for alle uanset spillestyrke og alder.

 

Man behøver ikke være medlem af den fysiske Skak for sjov-klub for at være medlem af den virtuelle Skak for sjov-klub, så alle er velkomne, og det er gratis. Hvis man ikke allerede er registreret på lichess, skal man gøre det første gang, man deltager. Følg anvisningen under ”Deltag i Skak for sjovs skakklub på lichess” på https://skakforsjov.dk/spil-skak-online/

 

Efter registreringen finder du oversigten over alle Skak for sjovs turneringer på https://lichess.org/team/skak-for-sjov – find nu den eller de turneringer, du vil spille med i, og tryk på den grønne TILMELD-knap. Og husk at være klar ved skærmen et par minutter før hver turnering. Alle turneringer varer en time.

 

Til både ”Skak for sjov JUNIOR”-turneringen og ”Skak for sjov Mester”-turneringen har hver spiller fem minutter til hele skak-partiet plus tre sekunder per træk. Man bliver automatisk matchet med en ny modstander efter hvert parti, og normalt får man en modstander, som har stort set samme score. Altså det gode gamle monrad-system efter princippet ”lige børn leger bedst”. Dog kan det forekomme, at man møder den samme modstander et par gange.

 

I Skak for sjov har vi desuden på vores hjemmeside samlet nogle råd og henvisninger til andre former for online-skak. Rådene er mest til børn og unge, men forældre og andre voksne kan sikkert også have gavn af dem. Se mulighederne og orienter dig på https://skakforsjov.dk/spil-skak-online/

 

God fornøjelse og læring.

 

Henrik Andersen