Skak og COVID-19 virussen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Dansk Skak Union følger situationen med udbredelsen af COVID-19 virussen nøje, og vil altid leve op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

 

Sundhedsstyrelsen anbefaler at alle begivenheder med over 1000 deltagere aflyses. Det vil sige, at der ikke er nogen skakarrangementer i DSUs regi, der på nuværende tidspunkt kan komme i klemme. Divisionsafslutningerne og DM i Svendborg kan altså gennemføres under de nuværende retningslinjer.

Et håndtryk er jo normalt en fast del af et skakparti både før start og ved afslutningen. Imidlertid udtaler Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm: ”Sundhedsstyrelsen kommer ikke og kontrollerer borgernes adfærd. Men det er en klar anbefaling, at vi holder op med give hånd, kram eller kys.”

DSU anbefaler derfor, at man i stedet for at give hånd, bare nikker pænt til sin modstander ved starten af partiet.

Derudover appellerer vi til at alle – dommere, spillere og tilskuere – bruger deres sunde fornuft. Har man bare de mindste symptomer, der kunne minde om influenza, bør man melde afbud til skakken og blive hjemme.

 

Er man i tvivl om hvordan noget skal håndteres, er man velkommen til at kontakte mig på telefon 4083 3616.

 

Poul Jacobsen


corona