Xtracon Skakligaen – 4. runde

BMS formåede overraskende at presse Team Xtracon Køge i 4. runde af Xtracon Skakligaen. Favoritterne fra Køge trak til sidst det længste strå i en kamp, der endte 3½ – 4½ til Køge. Men tre af Køges syv startende stormestre måtte bide i græsset. Martin Haubro og Michael E. Vesterli delte for nylig sejren i ØBRO Nytår med GM Jens Kristiansen, og det var åbenbart ikke nogen tilfældighed. I dag slog de to unge BMSer henholdsvis GM Deep Sengupta og GM Boris Chatalbashev. 

 

martin haubro

IM Martin Haubro viser fin form for øjeblikket. Foto: Thomas Vestergård

Da den svenske stormester Axel Smith spillede 34. Txf7+? mod BMS bræt 7, Dara Akdag, var det tæt på en stor overraskelse i Xtracon Skakligaen.

Her partiet:

 

 

dara

Axel Smith mod Dara Sevkan Akdag. Foto: Sigfred Haubro

Team Xtracon Køge holdt dog favoritværdigheden i hævd i fire partier og så betød det mindre, at den norske stjerne Aryan Tari måtte afgive en remis mod Philip Lindgren. Sejren var dog 2 point for lille i forhold til den forventede score.

Hillerød forsatte mod ØBRO de flotte takter fra de foregående runder og kunne med en 4½ – 3½ sejr konsolidere tredjepladsen i ligaen. GM Sune Berg Hansen slog på bræt 1 Viktor Haarmark Nielsen, mens resten af matchens partier endte remis.

Brønshøj halede et enkelt point ind på Team Xtracon Køge, da Nordkalotten blev besejret med 5½ – 2½. Hvis nogen skal kunne true Køge i den samlede stilling, må det næsten være Brønshøj, der har vundet de første 4 kampe i den bedste division.

I Chess House i Aarhus blev der spillet to kampe. Jetsmark var ikke venlige mod værterne fra Nordre, og med en 7½ – ½ sejr kom Jetsmark igen ind i top fem. Det var veteranen Jørn Sloth, der scorede Nordres halve point. Det var dog lige ved at gå galt, da den tidligere verdensmester i K-skak i slutningen af partiet var ved at glemme tiden. Med kun 1 sekund tilbage på uret i træk 57 nåede Sloth netop at udføre trækket og få 30 sekunders tillægstid. Få træk senere enedes man om remis.

Den anden kamp i Aarhus stod mellem Århus/Skolerne og Skanderborg. Skanderborg levede op til professor Elos forventninger og lidt til, de vandt kampe med 5½ – 2½. Århus/Skolerne havde debut til en ny spiller i dansk skak, franskmanden Charles Dumas (2252), der er på studieophold i Aarhus.

 

mads glud
På bræt et spillede stormesterkollegaerne Mads Andersen og Jakob Vang Glud remis. Her er de fotgraferet ved efteranalyserne. Foto: Thomas Vestergård

Dagens resultater:
Skanderborg – Århus/Skolerne 5½ – 2½
Jetsmark – Nordre 7½ -½
BMS – Team Xtracon Køge 3½ – 4½
Hillerød – ØBRO 4½ – 3½
Brønshøj – Nordkalotten 5½ – 2½

 

Klik på en kamp for at se partierne.

 

Stillingen efter 4. runde:
1. Team Xtracon Køge, 24 brætpoint, 8 mp
2. Brønshøj, 20 brætpoint, 8 mp
3. Hillerød, 19 brætpoint, 6 mp

4. Skanderborg, 17½ brætpoint, 4 mp
5. Jetsmark, 17 brætpoint, 5 mp
6. ØBRO, 16 brætpoint, 2 mp
7. Nordkalotten, 15 brætpoint, 4 mp
8. Århus/Skolerne, 14½ brætpoint, 2 mp

9. BMS, 9½ brætpoint, 0 mp
10. Nordre, 7½ brætpoint, 0 mp

 

Søndag kl. 10.00 spilles 5. runde i Xtracon Skakligaen. Alle kampe vises live:

 

Århus/Skolerne – Jetsmark
Nordre – Skanderborg

Nordkalotten – BMS
Team Xtracon Køge – Hillerød
ØBRO – Brønshøj

 

Divisionsturneringen: holdskak.skak.dk