Kort nyt uge 47

Som vi skrev i sidste kort nyt, var det danske islæt ved Malta Open GM Boris Chatalbashev, Jan Knudsen og Søren Ottesen. Køges Boris Chatalbashev (2530) var helt suveræn i turneringen og vandt udelt med den imponerende score 8 af 9 foran russiske GM Igor Naumkin et halvt point efter. IM Craig Hanley fra England blev nummer tre med bedst korrektion blandt syv spillere, der scorede 7 af 9.

 

boris c_maj2019

GM Boris Chatalbashev – sikker vinder på Malta. Foto: Thomas Vestergård

Søren Ottesen (1615) scorede 3½ point mens Jan Knudsen (1684) måtte nøjes med et halvt point i turneringen.

 

Se mere om turneringen på www.chessorg.de/malta.php?lang=en

 

 

I Schachbundesligaen var GM Mads Andersen, SG Solingen, GM Jacob Vang Glud, SG Turm Kiel og GM Jonas Bjerre, SG Turm Kiel i aktion i weekenden. Alle tre scorede ½ af 2. Mens SG Turm Kiel fik en fin start på sæsonen med en sejr og en uafgjort, er SG Solingen næppe tilfreds med to 3½ – 4½ nederlag. I Bundesligaen tæller matchpoint jo før brætpoint. Dansk/tyske GM Rasmus Svane har derimod god grund til at være glad, Hamburger SK vandt begge de indledende kampe.

 

rasmus svane

GM Rasmus Svane – er startet med 2 af 2 på Hamburgs andetbræt. Foto: Thomas Vestergård

Der var datosammenfald mellem den danske Xtracon Skakligaen og Schachbundesligaen i den forgangne weekend. Det bliver der en enkelt gang mere søndag den 23. februar. Dette kan næsten ikke undgås i en sæson, hvor der også skal findes plads til EM for hold samtidig med Europa Cuppen, der spilles hvert år.

 

De sidste tre runder i Bundesligaen afvikles den 30. april, 1. og 2. maj 2020 i Berlin. Det må være et oplagt mål for en skakudflugt.

 

Se mere på: www.schachbundesliga.de

 

DM i hurtigskak 2019 spilledes midt i Aarhus lørdag den 30. november. Favoritter lige nu er GM Allan Stig Rasmussen, IM Jesper Søndergård Thybo og IM Nicolai Vesterbæk Pedersen.

 

Tilmeldingsfristen er onsdag aften kl. 24.00. Se indbydelsen og meld dig til her.