5. runde i Europa Cuppen

I Europacuppen i Ulcinj, Montenegro er italienske Obiettivo Risarcimento Padova med GM Sabino Brunello på sidstebræt, eneste hold tilbage med maksimum matchpoint. Brunello var i sidste sæson med til at sikre Team Xtracon Køge mesterskabet i den danske liga, men som så mange andre af spillerne i Europa Cuppen, optræder de bedste ofte i flere ligaer i hver sæson.

 

Finn Stuhr rapporterer fra Ulcinj, Montenegro:

 

Smith svingede smedehammeren og udspillede super GMer


Køge SK – Molodezka 2 – 4
BlackSmith må være enhver skakspillers mareridt at møde! ihvertfald tryllede Axel Smith smed de sorte brikker og smedejernene og gjorde den russiske superGM 2605 Dmitry Kryakvin metaltræt med sine skarpe træk. Gennem hele partiet vurderede Dr. Stockfish at Axel skulle vinde overlegent. 22. -, Lb4 gjorde det helt klart at sort stod bedre, hvids dronning blev presset og stille og roligt fik sort overtaget og afsluttede med løber, tårn bonde mod tårn og Kryakvin sværd blev til smeltet jern i Blacksmiths esse.

Axels dominans på brættet viste sig også på de øvrige brætter til Køges fordel, men blev hen ad vejen smuldret væk. Jon Ludvig Hammers kvalitetsoffer 28. Txe4 så længe ud til at være en fordel for Jon, men fordelen blev smuldret væk og det endte i en remis. Eduardas Rozentalis, som er stærk i tårnslutspil, viste i dag at der er plads til forbedringer og tabte overraskende. Deep Sengupta og Tamas Banutz tabte også deres parti og da Gabor Papp fik remis var det endelig slut og nederlaget en kendsgerning.

 

koegs hold

Køges hold ved Europa Cuppen. Foto: http://sahcg.me/euclubcup/

 

Brønshøj SF – Buducnost 1 – 5

Igen et nederlag til vore københavnere, hvor Aref Vasli og Kim Pilgaard på bræt 1 og 2 fik remis mens resten af holdet måtte bide i bordkanten. Desværre ikke live fra kampen.

 

Århus/Skolerne – Hillerød SK 4½ – 1½
Som en trøst for de 4 hold er at der er point på tavlen når man mødes indbyrdes. Som i går igen et danskermøde, hvor århusianerne viste sig favoritværdigheden værdig. 3 remiser og 3 sejre hvor Uffe Vinter-Schou, Søren Søgaard og John Filip Rendboe trak de længste strå.

 

Stillingen:

1. Obiettivo Risarcimento Padova, 10 matchpoint
2. Mednyl Vsadnik, 9 matchpoint
3. SKJL nad Laberm, 9 matchpoint
15. Køge SK, 6 matchpoint
38. Århus/Skolerne, 4 matchpoint
53. Brønshøj SF, 3 matchpoint
54. Hillerød SK, 3 matchpoint

6. rundes parring:

Kamp 8 Zck Maribor – Køge Sk
Kamp 20 Drejtesia – Århus/Skolerne
Kamp 26 Hillerød SK – Wachtebeke
Kamp 28 Tatvan CC – Brønshøj SF

 

Finn Stuhr

Resterende program:
Fredag den 15. november kl. 15:00: 6. runde
Lørdag den 16. november kl. 15:00: 7. runde

 

Link til holdopstillinger og resultater på Chess-Results.com.

Officiel hjemmeside for turneringen: sahcg.me/euclubcup/

 

europacup