2. runde i Europa Cuppen

Anden runde i Europa Cuppen for klubhold i Ulcinj, Montenegro var præget af tekniske problemer for live-sendingen, så det var svært at følge med hjemmefra. Runden bød ikke på de store overraskelser og Team Xtracon Køge er stadig med helt fremme.

 

Finn Stuhr skriver hjem til skak.dk om 2. runde:

Intet internet og resultatformidling
Turneringen blev ramt af kabelbrud, så der var ingen Live i Hal B og ingen resultatformidling løbende, så resultatformidlingen og parring til 3. runde forelå først kl. 22:30. Det bliver ændret i morgen, da alle Liveboard kabler bliver skiftet ud.

 

Lang Rokade til Århus/Skolerne 4½-1½ sejre over Arrocco
Trods nederlag i 1. runde præsterede Skoledrengene fra Århus at tage sejren hjem mod italienske Arrocco(rokade) som ikke fik en jordisk chance mod de hårdt arbejdende gæve jyder, efter 3 timer var sejren og 3,5 point hjemme og Jan Sørensen blev efterladt alene mod sin modstander Valerio Carnicelli. Jan kunne dog stille og roligt presse sin modstander i bund og sejren blev stor og ingen tab på alle 6 brætter, godt gået. Spagettidrengene må se langt efter tomatsovsen.

 

aarhus skolerne

Fin sejr til Århus/Skolerne. Bagerst fra venstre Erik Søbjerg, Rasmus Skytte og John Renboe. Forrest Jan Sørensen, Uffe V. Schou og Søren Søgaard Foto: Finn Stuhr

 

Brønshøj – MuConsult Apeldoorn 1 – 5
De to forkæmpere Aref Vasli og Kim Pilgaard måtte vende pilen nedad i dagens runde og succesen voksede ikke ind i himlen og selvom Holdleder Esben Christensen viste vejen med en sejr over Marcel Boel, lykkedes det ikke de andre at komme uden om de hollandske Møllebank.

 

Hillerød SK – Vikinge Chess Club 2-4
Vikinge mødet så længe ud til lige match, Holdleder Tim kunne ikke gentage succesen fra i går, men det il trods fik holdet dobbelt score og 2 brætpoint i banken. Sejre til Jan Nordenbæk og Lars Kjøller Nilsson, så mon ikke vi snart ser Hillerød drengene får gennembrudt lydmuren, i dag var det godt nok islændingene der havde hjælmen sat rigtig på.

 

Viernheim 1934 – Køge SK 1-5
Det skulle blive endnu en dag med sejre til Køgeholdet. Der blev spist karrywurst med rigtig meget karrysovs. Jon Ludvig Hammer fik en ganske hurtig remis i hus uden det store spræl. Gabor Papp som spillede i 6½ time i går, var også tilfreds med remis. De øvrige fik gevinsten hjem. Tyskerne havde 2 kvinder med på holdet og især Deep Senguptas modstander strittede godt imod, men da Deep elsker karry, blev Josefine Heinemann både gul og ”deep Blue” i et løberbondeslutspil, hvor Deep nok var den mest rutinerede.

I morgen er der atter en dag.

Stillingen:
9. Køge SK 4 point
33 Skolerne 2 point
57 Brønshøj SF 0 point
61 Hillerød SK 0 point

 

Modstanderne i morgen:
Kamp 3. Obiettivo Rasarcimento Padova – Køge SK
Kamp 10 GKSRL Gent – Skoler Aarhus
Kamp 27 White Knights – Hillerød SK
Kamp 33 Lund ASK – Brønshøj SF

 

Spændende bliver det at følge kamp 3 med Richard Rapport mod Jon Ludvig Hammer på førstebrættet, og naturligvis hele kampen. Der skal være plads til overraskelser.

 

Finn Stuhr

 

Resterende program:

Tirsdag den 12. november kl. 15:00: 3. runde
Onsdag den 13. november kl. 15:00: 4. runde
Torsdag den 14. november kl. 15:00: 5. runde
Fredag den 15. november kl. 15:00: 6. runde
Lørdag den 16. november kl. 15:00: 7. runde

 

Link til holdopstillinger og resultater på Chess-Results.com.

 

Officiel hjemmeside for turneringen: sahcg.me/euclubcup/

 

europacup