Mavepuster mod Finland

Det blev en dårlig dag på kontoret for de danske spillere imod et godt spillende Finland. På papiret var det ellers det danske hold der var favoritter på alle brætter.

 

Jonas’ modstander spillede tidligt Sb3 i Najdorf, og skubbede a- og g-bonden hurtigt. Jonas lavede et klassisk kvalitetsoffer, da han ofrede tårnet på c3, og vandt e4-bonden. Selvom det egentlig så okay ud, så gik udviklingen for langsom, og pludselig kunne modstanderen åbne op, og få tårnet ned på baglinjen, hvilket viste sig fatalt for Jonas, og et træls nederlag.

 

Kort efter blev det dog værre for det danske hold da Sune også måtte ned. Sune spillede kongeindisk med sort, hvor modstanderen tidligt slog på e5. Selvom computeren var meget glad for hvid, så er det aldrig så klart i Kongeindisk, som altid kan ændre sig lynhurtigt. Desværre fik Sune pludselig rykket sit tårn på a8, og så hang a5 bonden. Det gjorde det hele meget sværere og den unge modstander fulgte godt op, hvilket gjorde at Sune aldrig rigtig kom ind i kampen igen.

 

På førstebræt fik Mads en fin forberedelse ind, men modstanderen fulgte det godt op, og Mads fik ikke det store. Modstanderen ofrede to tynde for en tyk, men fik en masse bønder, og fik byttet damerne af. Selvom computeren sagde det var fint for hvid, var det ikke særlig nemt, og modstanderen fik opbygget en vindende fordel, men Mads blev ved med at gøre det svært og lagde sig ikke ned, og fik kæmpet sig til en remis.

 

Sidste mand færdig var Jesper, som fik et helt point på tavlen. Det var et parti der svingede en del mellem at være bedre for Jesper og så til lige. Jesper var flere gange tæt på gevinsten, men hver gang gik der lidt galt, og modstanderen fik kæmpet sig tilbage. Men da det lignede at modstanderen var ved at få sig en remis, smed han springeren ned på h2, og Jesper fik stille og roligt låst af, og tog springeren og et fortjent point.   

 

 

Det danske hold i kamp i Batumi. Foto: Wojciech Zawadzki

 

 

 

 

I topopgøret vandt Rusland over Ukraine. Andreikin slog Ivanchuk, resten af partierne endte remis. Stillingen efter 6 runder:  

1. Rusland, 11 matchpoint

2. Tyskland. 10 mp

3. Ukraine, 9 mp

4. Armenien, 9 mp

5. England, 9 mp

22. Norge, 6 mp

23. Sverige, 6 mp

26. Finland, 6 mp

31. Danmark, 4 mp

35. Island, 4 mp

 

Topopgørene i 7. runde bliver: 

Tyskland – Rusland

Armenien – England

Tjekkiet – Ukraine

Slovenien – Tyrkiet 

 

I morgen torsdag møder vi Moldavien. Et opgør, hvor Danmark på papiret er favoritter. Andenbrættet har kun scoret ½/4, så måske ligger nøglen til sejr her.  

 

1. GM Viorel Iordachescu (2602)
2. IM Andrei Macovei (2426)
3. IM Ivan Schitco (2492)
4. GM Dmitry Svetushkin (2534)
5. GM Vladimir Hamitevici (2472)

 

Resterende program for turneringen:

Torsdag den 31. oktober kl. 12:00: 7. runde
Fredag den 1. november kl. 12:00: 8. runde
Lørdag den 2. november kl. 08:00: 9. runde 

 

Link til holdopstillinger og resultater på Chess-results: HER

 

Link til live på Chess24: HER

 

Link til hjemmesiden for European Team Chess Championship 2019: www.euro2019.ge/www.euro2019.ge/

 

European Team Chess Championship 2019 på Facebook: HER