Så er det snart nu!

 

 

Landstræner Sune Berg Hansen skriver til skak.dk om European Team Chess Championship 2019 der venter lige forude for det danske landshold: 

 

Om mindre end en uge drager det danske landshold til Batumi for at deltage i EM for hold!

 

Det er et særdeles spændende landshold med tre rutinerede kræfter og to unge superstjerner.

 

De rutinerede tæller: Stærke Mads Andersen på bræt 1, Undertegnede på bræt 2 og tidligere landstræner Lars Schandorff på bræt 5.

 

På bræt 3 og 4 har vi så de to unge tidligere europamestre Jesper Thybo og Jonas Bjerre. Begge har haft en fantastisk optakt med virkelig gode resultater, hvor de helt klart viser stormesterstyrke.

 

Et godt miks af rutine og ungt gåpåmod og talent. Med et ratingsnit på 2558 er vi seedet som nummer 21 ud af 40. Det betyder – hvis der ikke kommer afbud – at vi møder selveste Rusland i 1. runde!

 

Der er visse fælles forberedelser i gang og vi har haft hjælp af åbningseksperten Nikos Ntirlis fra Grækenland.

 

Holdet håber selvfølgelig på stor opbakning hjemmefra og tilgivelse og forståelse, hvis resultaterne af en eller anden grund ikke flasker sig som håbet.

 

Det er noget særligt at spille på landsholdet – det indre og ydre pres er nærmest dobbelt normalt – hvor alle så gerne vil klare sig godt. Så husk lige, at ingen spiller dårligt med vilje – og slet ikke på landsholdet!

 

Undervejs vil vi forsøge at sende småvideoer hjem med rundereferater. De vil komme på DSU’s side: www.altomskak.dk

 

Jeg er tovholder på vlogsene, så skæld mig ud, hvis det ikke er godt.

 

Der ligger allerede mange fede videoer på siden, og jeg tør det godt anbefale den nyeste, hvor Rune Friborg og jeg taler om ’det svageste felt’. Så velproducerede bliver videoerne fra Batumi dog ikke. Men mindre kan forhåbentlig gøre det.

 

Sune Berg Hansen

 

Link til holdopstillinger og resultater på Chess-results: HER 

 

Link til live på Chess24: HER

 

Link til hjemmesiden for European Team Chess Championship 2019: http://www.euro2019.ge/