VM for Ungdom 2013 – 2. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Der skal spilles 11 runder ved VM for Ungdom i De Forenede Arabiske Emirater inden der kan kåres en række verdensmestre den 28. december. Lørdag den 21. december spilles der to runder, mens 1. juledag er turneringens eneste fridag.

 

Ungdomslandstræneren skriver fra turneringen:

 

Af Mads Boe
U-VM – 2. runde – ét skridt bagud!

Der begynder at falde ro over arrangementet. Madkøerne er kortere og runden starter nogenlunde til tiden. Også vores spillere er ved at finde en god dagrytme, og begyndernerverne er rystet af.

 

2. runde blev dog resultatmæssigt en lille skuffelse, da det kun blev til 2 point.

 

Først færdig i dagens runde var Mads Andersen i U18, der mod tyrkeren Cankut Emiroglu (2309) med sort aldrig fik bragt partiet ud over remisgrænsen. I slutstillingen havde de begge dronningen og begge tårne tilbage, men i en ret lukket stilling uden muligheder.

 

Den stærke tyrkiske IM Vahap Sanal (2397) viste Martin Percivaldi i U14, hvorfor at 2 løbere ofte er bedre end springer + løber. Martin begik samtidigt den fejl at åbne stillingen op, som gjorde at løberne blev meget farlige, og afgjorde partiet.

 

Jesper Søndergaard Thybo var dagens eneste danske vinder mod en ellers godt spillende Hongjin Ahn (1907) fra Korea. I en nogenlunde lige stilling hoppede Jesper i et taktisk horn, som tabte en bonde. Stillingen der fremkom, var meget gunstig for modstanderen, men han valgte så at lave det mest naturlige træk i stillingen, som så tabte en officer. Et omskifteligt parti!

 

jesper s_thybo
Jesper Søndergaard Thybo. Eneste danske vinder i 2. runde. (foto: Mads Boe)

 

Filip Boe Olsen i U10 spillede et langt parti imod Dhatuyo Budiarto (1576) fra Indonesien. Filip kom i problemer i caro cann med sort i åbningen, da han ikke kunne huske, hvordan med tackler varianten i Pannov, hvor man tidligt spiller c5 med hvid. Alligevel lykkedes det ved en taktisk pointe at vinde en bonde, og kunne efterfølgende have valgt at bytte af til et slutspil med 5 bønder og springer mod 4 bønder og springer, hvor der skulle være gode gevinstchancer. I stedet tabte han den ekstra bonde og de kom ud i tårnslutspil med lige mange bønder der var remis.

 

Sidst færdig var Nicolai Kistrup i U12 der var oppe i mod Ravan Azar Aliyev (1956) fra Azebaijan. Nicolai kom hurtigt i vanskeligheder med hvid i en stilling, hvor han angreb på dronningefløjen og sort på kongefløjen. Modstanderen fik mulighed for at ofre en officer, og efter de taktisk forviklinger der opstod, var overstået, havde modstanderen en kvalitet for en bonde mere i slutspillet. Slutspillet med springer og 2 bønder mod tårn og bonde på samme fløj var dog ifølge computeren remis, men svært at finde. Så desværre endte det med et nederlag til Nicolai efter 5 timers spil.

 

3. runde starter torsdag kl. 15.00. Det ser desværre ikke ud til at arrangørerne endnu har fået live-dækningen helt op at køre. Ærgerligt, når man nu har investeret i 540 live-brætter!

 

Link til turneringen: www.worldyouth2013.com/

Mads Boe