Nye ungdomsdanmarksmestre 2019

Der blev kåret nye Danmarksmestre for ungdom i den forgangne weekend. Køge Skakklub var arrangør af et særdeles velbesøgt stævne med 111 deltagere fra start, hvor hver femte deltager var en pige. Turneringen bød igen i år på store overraskelser, hvilket måske ikke er så mærkeligt, da de unge talenters forbedringer kommer i ryk, og dermed følger ratingtallet ikke altid trop med den skaklige udvikling.

U08: Elin Wu vandt på deling sidste år i Skanderborg, men i år var hun helt suveræn og vandt samtlige 7 partier. Anker Müller vandt alle partier pånær finalen mod Elin Wu og tog 2. pladsen. August Jalving tabte til begge to, men vandt de resterende 5 partier.

Fra venstre: August Jalving (3. plads), Elin Wu (1. plads) og Anker Müller (2. plads). Foto: Køge Skakklub

U10: Igen i år dominerede Andreas Philip Cort Maleeva Hansen og Vitus Bondo Medhus gruppen. Sidste år vandt Vitus med 6½ point foran Andreas med 6 point. Begge endte i år med 6½ point, men Andreas havde en anelse bedre korrektion. Tunav Chand Penki tabte til begge, men vandt de resterende 5 partier.

Fra venstre: Tunav Chand Penki (3. plads) Andreas Philip Cort Maleeva Hansen (1. plads), Vitus Bondo Medhus (2. plads). Foto: Køge Skakklub

U12: På trods af en seedning som nummer 3 blev Jeppe Hald Falkesgaard en suveræn vinder af gruppen, da han vandt samtlige 7 partier. Noah Krug Wahlgreen tabte kun topopgøret til Jeppe og endte på 5½ point efter en vigtig remis i sidste runde mod Phillip Uhre Knudsen, der tog 3. pladsen med 5 point.

Fra venstre: Philip Uhre Knudsen (3. plads), Jeppe Hald Falkesgaard (1. plads) og Noah Krug Wahlgreen (2. plads). Foto: Køge Skakklub

U14: Casper Liu var storfavorit i U14 og levede op til værdigheden ved at vinde samtlige fem partier. Helt sensationelt blev Oscar Veiergang nummer to. Oscar var med et ratingtal på 1043 seedet som nummer 18 ud af 19 deltagere i gruppen. Oscar spiller i “Skak for sjov” og Henrik Andersen havde heller ikke regnet med et så flot resultat. Han fortæller til skak.dk at Oscar har gjort store fremskridt på det seneste og er en glimrende fighter. Hans spillestil er kendetegnet af hans evne til at skabe små forbedringer hele tiden, indtil han har afgørende fordel. God koncentration og stor spilleglæde er også kendetegn for Oscar. Hannibal Valeur Jaques blev nummer 3 med 3½ point, og tabte undervejs kun til turneringsvinderen.

Fra venstre: Hannibal Valeur Jaques (3. plads), Casper Yukun Liu (1. plads) og Oscar Veiergang (2. plads). Foto: Køge Skakklub

En stolt Oscar Veiergang havde slet ikke forventet at få en medalje og komme med til Nordisk Mesterskab: Foto: Privatfoto

U16: Her var der ikke de store overraskelser undervejs, da de tre højest ratede spillere besatte de tre øverste pladser. Sander Stage Steffensen blev en suveræn vinder med maksimum 5/5 foran Adesh Easwaralingam med 4/5 der måtte se sig slået i det indbyrdes parti. Martin Sandor fik bronze med 3½ point.

Fra venstre: Merdarrangør Finn Stuhr, Adesh Easwaralingam (2. plads), Sander Stage Steffensen (1. plads) og chefdommer Arild Rimestad. Martin Sandor (3. plads) mangler på billedet. Foto: Køge Skakklub

U19: Favoritten Bjarke Hautop Kristensen blev en sikker vinder af gruppen med 5/5 foran Nicolai Kistrup med 4/5. Det indbyrdes parti afgjorde turneringssejren. Filip Martin Kierulf Hou Holm blev nummer 3 med bedre korrektion end fem (!) andre spillere på 3 point.

Fra venstre: Filip Martin Kierulf Hou Holm (3. plads), Bjarke Hautop Kristensen (1. plads) og Nicolai Kistrup (2. plads). Foto: Køge Skakklub

De kvalificerede spillere til det individuelle Nordiske Mesterskab der afholdes fra den 13. – 17. februar i Danmark:

U10: Vitus Bondo Medhus og Andreas Philip Cort Maleeva Hansen

U12: Jeppe Hald Falkesgaard og Noah Krug Wahlgreen

U14: Casper Liu og Oscar Veiergang

U16: Sander Stage Steffensen og Adesh Easwaralingam

U19: Bjarke Hautop Kristensen og Nicolai Kistrup

TV2 Lorry var besøg i Køge, og det kom der et meget fint indslag ud af. Det kan ses: HER