Carlsen vandt Wijk aan Zee for 5.gang

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Carlsen vandt_Wijk_aan_Zee_i_16_for_5._gang

En blød start med fire remispartier betød, at man ikke var sikker på om verdensmester Magnus Carlsen var i topform i den traditionsrige hollandske turnering Wijk aan Zee, der sluttede 31. januar.

 

Men det var han. En sejr i femte runde mod van Wely, som endda havde gevinststilling undervejs, satte verdensmesteren i gang og han endte på en udelt førsteplads med 9 af 13 foran Caruana og Ding Liren.

 

På billedet modtager Carlsen præmien, en mindre stålkonstruktion, fra Theo Henar. Han er formand for direktørene i det hollandske stålfirma, der under skiftende navne efterhånden har sponsoreret turneringen 78 gange.

 

Carlsen har nu vundet i Wijk aan Zee fem gange; en rekord, han deler med Anand, der ikke deltog i årets turnering.

 

Vinder af B-gruppen, Challenger, blev Baskiran, Indien. Såvel han som Drejev og Safari fik ni point, men Baskiran slog dem begge og det gav den bedste korrektion, og giver adgang til næste års A-gruppe. 

 

Link til flere resultater