Ding Liren mod Radjabov i finalen

Over de næste fire dage spilles finalen i FIDE World Cuppen i Khanty-Mansiysk. Finalen står mellem kinesiske Ding Liren og Teimour Radjabov fra Aserbajdsjan, der begge er gået ubesejrede igennem turneringen. Uanset udfaldet af finalen er begge nu kvalificeret til kandidatturneringen i år 2020, hvor der skal findes en udfordrer til verdensmester Magnus Carlsen.

 

Ding Liren var efter al sandsynlig allerede kvalificeret til kandidatturneringen, da han på grund af sin høje ratingtal over tid (februar 2019 til januar 2020) ville blive direkte kvalificeret. Derfor var der spekulationer rundt omkring på internettet om, at det for kinesisk skak ville være en fordel, at Ding Liren tabte sin semifinale mod landsmanden Yu Yangyi, så de begge kunne kvalificere sig til kandidatfinalen. Heldigvis blev disse spekulationer gjort fuldstændig til skamme, da Ding Liren vandt omkampen 1½ – ½.

 

ding yu

Ding Liren – verdens nummer to. Foto: khantymansiysk2019.fide.com/

 

mwl radja

Teimour Radjabov (th.) behøvede ikke at komme ud i omkamp i sin semifinale mod franske Maxime Vachier-Lagrave. Radjabov vandt den ordinære match 1½ -½.
Foto: khantymansiysk2019.fide.com/

Udover finalen spilles der også om bronzemedaljen i turneringen, hvilket kan have betydning i tilfælde af et afbud fra de to finalister til kandidatturneringen.

 

Til kandidatturneringen er Fabiano Caruana allerede kvalificeret som taber af sidste VM-match. Derudover vil de to øverste i FIDE Grand Prix serien for 2019 være kvalificeret. Her ligger Alexander Grischuk og Shakhriyar Mamedyarov lige nu i toppen. Pladsen som højest ratede over tid ligger, efter Ding Lirens kvalifikation i FIDE World Cuppen, nu til Anish Giri fra Holland.

Af de sidste to pladser findes en spiller ved den nye FIDE Grand Swiss Tournament 2019, der har 120 spillere til start på Isle of Man fra den 7. til 21. oktober i en 11 runder lang turnering. Den sidste plads bliver givet som et wild card af arrangørerne af kandidatturneringen.

Resterende program for turneringen:
Mandag den 30. september kl. 12:00: 7. runde – parti nummer 1 (finale og bronzekamp)
Tirsdag den 1. oktober kl. 12:00: 7. runde – parti nummer 2 (finale og bronzekamp)
Onsdag den 2. oktober kl. 12:00: 7. runde – parti nummer 3 (finale og bronzekamp)
Torsdag den 3. oktober kl. 12:00: 7. runde – parti nummer 4 (finale og bronzekamp)
Fredag den 4. oktober kl. 12:00: Evt. Tie-break

Følg med live på Chess24.com

Turneringens hjemmeside: khantymansiysk2019.fide.com/en/