Carlstedt suveræn vinder i Chess House

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

På vegne af Chess House skriver Peter Heine Nielsen en afsluttende rapport om turneringen der sluttede i lørdags: 

 

Jonathan Carlstedt blev en suveræn vinder af Chesshouse summer IM, i en sådan grad af spændingen mere bestod i om han skulle lykkes med at lave den perfekte score med 9/9. Det blev Adesh Easwaralingam der fik sat den afgørende tackling ind, da han i 7 runde enkelt holdt remis igennem at afvikle til et slutspil hvor Carlstedts konge ingen mulighed havde for at bryde igennem og den suveræne tysker derfor indvilligede i remis.

 

 

IM Jonathan Carlstedt – helt suveræn i Chess House, hvor han kun afgav et halvt point undervejs. Foto: Gert Medom

 

Frederik Svane sørgede for at det blev tysk dobbeltsejr, men selv om der kun manglede et halvt point i IM-normen forsvandt chancen allerede i runde 7. Martins bondeoffer var af den langsigtede karakter, men hans positionelle kompensation så står at selv da Frederik ofrede bonden tilbage beholdt hvid betragtelig fordel. Sort fik dog sat et godt modangreb ind, og havde chancen for at tage det fulde point inden en grov fejl kostede en officer og dermed partiet. Svane var dog ikke mere rystet end at han viste stærk moral igennem at vinde sine 2 sidste partier visende et niveau der med sikkerhed gør at IM-titlen blot er et spørgsmål om tid.

 

 

Frederik Svane manglede et halvt point i at lave sin første IM-norm. Foto: Gert Medom

 

På 3. pladsen, og dermed bedste dansker kom Jens Ramsdal med 6 point. I en variant der bl.a. blev spillet i første parti i den forrige VM-match valgte Jens modsat Carlsen ikke at tage terræn i centrum, men istedet gennem et fremstød med g-bonden at starte en kongeamgreb. Det gjorde han så godt at den Ukrainske IM efter blot 22 træk var stillet overfor valget imellem dronningetab eller at gå mat i h-linjen, med hurtig sort gevinst tilfølge.

 

 

Den lokale Jens Ramsdal fra SK1968 nærmer sig efter en flot præstation de 2300 i rating. Foto: Gert Medom 

 

Martin Matthiesen tog 4-pladsen, og på en delt 5-6 plads kom Klaus Berg og Hilmir Heimisson. Klaus havde en hård start på turneringen men viste så ungdommen hvad kondition betyder og fordoblede sit pointantal i turneringens sidste 2 runder! I sidste runde virkede Koellners kongeangreb farligt, men der var ingen med mat, og med h3! Fulgt af Kh2 og derefter h4 sikrede Klaus først kongestillingen for derefter at afgøre partiet på de hvide felter i centrum.

Nicolai Brondt vandt et godt parti i 8. runde imod Odnorozhenko, hvor han først afveg trækgentagelse og derefter elegant afviklede til et bondeslutspil med bonde mindre, men hvor den ukrainske IMs 2 dobbeltbønder gjorde at han tvangsmæssigt endte i træktvang og endte med at opgive trods merbonden.

 

Slutstillingen i Chess House Summer IM:
1. IM Jonathan Carlstedt, Tyskland (2408) 8½ point 

2. Frederik Svane, Tyskland (2342) 6½ point

3. Jens Albert Ramsdal, SK1968 (2257) 6 point

4. FM Martin Matthiesen, SK1968 (2239) 5 point 

5. – 6. IM Klaus Berg, SK1968 (2295) 4 point

5. – 6. FM Hilmir Freyr Heimisson, Island (2279) 4 point
7. Ruben Gideon Koellner, Tyskland (2299) 3½ point

8. FM Nicolai Kvist Brondt, Skanderborg Skakklub (2325) 3 point
9. IM Evgenyi Odnorozhenko, Ukraine (2247) 2½ point
10. Adesh Easwaralingam, Fredericia (2087) 2 point 

 

Link til hjemmesiden for IM-turneringen: http://chesshouse.dk/summer-im-2019/

Link til partier fra turneringen: http://liveskak.dk/2019/chesshouse/summer_im/live/
 

Link til hjemmesiden for Chess House: https://chesshouse.dk

 

Link til Chess House på Facebook: https://www.facebook.com/groups/chesshouse/