Kort nyt uge 19

ØBRO Skakforening var fredag eftermiddag vært ved en reception for tidligere ØBRO og DSU formand Søren Bech Hansen, der havde 40 års jubilæum som medlem af ØBRO. Søren Bech Hansen holdt ved den lejlighed et spændende foredrag om de 40 år i skakken, hvor fokus især var rettet mod de skakpolitiske oplevelser både herhjemme, i det nordiske skakforbund og i FIDE. Hos FIDE havde Søren Bech Hansen bl.a. mødt Florencio Campomanes, der havde sin helt egen opfattelse af demokrati, og kunne skælde ud på flere forskellige sprog ved de skakpolitiske møder. Også danske skakpolitiske trakasserier gennem de mange år blev berørt. Receptionen blev afsluttet med en lynturnering.

 

soren bech_40jubi

Søren Bech Hansen holder foredrag. Foto: Thomas Vestergård


Allerød Knock Out 2019 blev spillet lørdag på Allerød Bibliotek og have 46 deltagere. Der blev spillet i to grupper, og når man var blevet slået ud af Knock Out-delen, forsatte man i den sideløbende schweizergruppe, hvor der også var gode præmier.

Finalen i gruppe 1 blev vundet af forhåndsfavorit Sune Berg Hansen med 1½ – ½ over Mikkel Antonsen, hvilket udløste en førstepræmie på 2.000,- kr.

 

sbh alleroed_maj2019
GM Sune Berg Hansen – sikker vinder i Allerød. Foto: Thomas Vestergård

 

paulius
Gruppe 2 blev vundet af Paulius Meškenas fra Køge Skakklub. Foto: Thomas Vestergård


Den nedlagte kirke Absalon på Søndre Boulevard på Vesterbro i København lagde søndag ramme til kvalifikationsturneringen om at vinde to pladser i den simultan, som verdensmester Magnus Carlsen giver i Cirkusbygningen i København onsdag den 22. maj.

 

126 spillere var tilmeldt og spillede en Knock Out-turneringen, hvor Viktor Haarmark Nielsen fra ØBRO og Martin Lee Lauritsen fra Taastrup til sidst kunne række hænderne i vejret som de to bedste spillere i turneringen. Arne Matthiesen fra SK1968 blev nummer tre og er nu officiel reserve.

 

vinder absalon
Viktor Haarmark Nielsen og Martin Lee Lauritsen – to glade vindere. Foto: Trine Treppendahl

TV2 Lorry kiggede også forbi turneringen. Se indslaget her.

 

Jonny Hector plejer at deltage i Allerød Knock Out, men denne weekend var han i Göteborg for at spille med i Kvibergspelen 2019. Her blev det til en 4. plads til Hector efter GM Erik Blomqvist, GM Pia Cramling og FM Jung Min Seo, der alle scorede 6½ af 8. Bedste dansker blev Michael Lynge med 5½ point på 15. pladsen. Der deltog 119 spillere. Resultaterne kan ses her.

 

 

På vegne af den svenske skakklub LASK skriver Axel Smith til skak.dk omkring at de søger spillere til en lukket IM-turnering i Lund:

Den 29. juli till 2. augusti spelas LASK Schackstudion IM i Lund. Turneringen går mellan XtraCon Chess Open och Cellavision Chess Cup – det är möjligt att spela alla tre! Kravet för IM-norm kommer att vara 6/9 eller 6,5/9. Betänketid, spelschema etc hittas på www.lask.se/im – Vi söker efter en dansk IM och en dansk FM. Är du intresserad eller vet någon som är intresserad? Ta kontakt med Axel Smith för mer information! (schackstudion@gmail.com)