Kort nyt uge 15

Landesliga Hamborg sluttede med en dobbeltrunde lørdag/søndag. Danskerholdet SV Diagonale Harburg med IM Jens Ove Fries Nielsen, FM Niels Jørgen Fries Nielsen og Esmat Guindy på holdet rykkede op i Oberligaen efter i weekenden at have spillet uaggjort 4-4 i begge matcher. De to brødre scorede begge tårnhøjt i sæsonen: Jens Ove med 8/9 og Niels Jørgen med 7/8. Esmat fik 3½/5. Link til resultater: HER

 

—-

 

GM Constantin Lupulescu fra Rumænien fører Reykjavik Open 2019 med 6½ point af 7 mulige. I forfølgergruppen et point bagefter ses IM Kassa Korley. Men to gode resultater i de sidste runder kan dansk/amerikaneren score sin anden GM-norm. I skrivende stund har han hvid mod den norske stormester Aryan Tari. FM Mikkel Manosri Jacobsen har også spillet en god turnering med 4½ af 7 og kan med en god slutspurt score en IM-norm. Manosri har i 8. runde sort mod den islandske stormester Bragi Thorfinnsson. 

 

Øvrige danske scorer efter 7 runde: FM Tim Jaksland 4 point, Lars Laustsen, 4 point, WFM Ellen Fredericia Nilssen, 4 point og WCM Ellan Kakulidis 2½ point.

 

Turneringens hjemmeside: www.reykjavikopen.com/

 

—- 

 

Det 14. IBCA (International Braille Chess Association) individual World Chess Championship for blinde og svagtseeende sluttede i Cagliari i Italien søndag. De danske deltagere Ernst Bindzus (1985) og Dan Christensen (1573) var blandt de 86 deltagere fra 26 forskellige lande der kæmpede om ar blive verdensmester. Ernst Bindzus blev nummer 56 med 4 point, mens Dan Christensen endte som nummer 76 med 3 point. IM Predrag Nikac (2297) blev verdensmester med 7½ point. Link til resultater fra turneringen: HER

 

 

Man aner den ene danske deltager Ernst Bindzus til venstre i billedet. Foto: IBCA

  

—-

 

Danmark har et hold med i FIDE World Team Championship Open 65+, der starter tirsdag kl. 15:00 på Rhodos. Det danske hold ser således ud: 

 

Svend Pedersen (2178)
Per Holst (2150)
FM Jørgen Hvenekilde (2046)
Per Grevlund (1998)

 

Jørgen Jørgensen skulle også have deltaget på det danske hold, men han er desværre blevet syg op til afrejsen, og kommer derfor ikke med.

 

Link til resultater for 65+: HER og link til hjemmesiden for turneringen: HER