Mere kampskak i Aarhus

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

GM turneringen i Chess House i Aarhus har fået en meget lovende start. Der vises kampskak på højt niveau. Poul Erik Nielsen fra Nordre og Chess House har skrevet om 2. runde:

 

Stadig fuld tryk på hele vejen rundt!

Bach – Kollars: Hvid spillede en hjemmebrygget variant – eller fandt han virkelig på det ved brættet? – med tidligt d2-d4 i Siciliank Gambit. Det var ikke nogen god idé, og bedre blev det bestemt ikke af det håbløse Dd1-h5 udfald; Kollars bevarede roen og overblikket, fik rokeret, nappede de udstillede bønder og vandt sikkert i blot 25 træk! 0-1

Grivas – Jesper: Der opstod en typisk Dronninggambit-stilling med d4 og d5 bonde over for hinanden, hvid med springer par, heraf den ene generende fremme på e5, mod sorts stækkede løbere. Jesper fandt et spændende bondeoffer med b7-b5, men fulgte desværre ikke rigtigt op med et rettidigt slag af springeren på e5. Hvid kunne derfor let konsolidere sig med merbonden og sætte et angreb ind på kongefløjen. Her var sort var chanceløs, og 43.Dh1 var kronen på værket. En skidt start for vores højstrarede. 1-0. Se partiet længere nede i artiklen.

 

grivas

GM Efstratios Grivas har spillet OL for Grækenland otte gange. Foto: Thomas Vestergård

Jens Ove – Kotronias: Jens Oves a-bondefremrykning mod Najdorf-sicilianeren så mere forrykt ud, end det egentlig var. Han kunne nemlig have fået fin kompensation for bonden, men fulgte forkert op. Siden påtog grækeren sig en trippelbonde i e-linien, og dermed havde sort fuld kontrol over centrum, så han efterfølgende kunne trænge ind i den hvide stilling. Det så trist ud for de hvide, og da Jens Ove ikke fandt bedste forsvarsressource (34.c6! bxc6 35.Ta1!), var det hurtigt slut. 0-1

Jonas – Zumsande: Jonas spillede 3.Sd2 i Fransk, og efter en vis afklaring i centrum valgte Zumsande overraskende at give en bonde. Han fik en vis kompensation i sit spil med de to løbere, men det lykkedes dog Jonas at få dronningfløjen udviklet. Efter et par fejltræk af sort var sagen klar: Jonas kørte sejren sikkert hjem i slutspillet. En rigtig lovende start for Jonas! 1-0

 

jonas bjerre

IM Jonas Bjerre – 2 af 2 indtil nu. Foto: Thomas Vestergård

Filip – Bjørn: Filip lagde hårdt ud med en overraskende fremrykning af h- og g-bønderne mod sorts konge. På sorts Dd8-a5 fandt Filip bondeofferet 10.f3! Siden spillede der sig et spændende taktisk spil ud på damefløjen, og det endte op i en ret lige stilling. Efter afbytning af det sidste sæt lette officerer opstod et dronningslutspil, og det kom trods et par forsøg ikke over remisgrænsen. ½-½

 

 

Resultaterne fra 2. runde:
FM Matthias Bach, Tyskland (2307) – GM Dmitrij Kollars, Tyskland (2567) 0 – 1
IM Jonas Buhl Bjerre, Skanderborg (2432) – IM Martin Zumsande, Tyskland (2492) 1 – 0
IM Jens Ove Fries, Fredericia (2371) – GM Vasilios Kotronias, Grækenland (2486) 0 – 1
GM Efstratios Grivas, Grækenland (2413) – IM Jesper Søndergård Thybo, Jetsmark (2517) 1 – 0
FM Filip Boe Olsen, Skanderborg (2397) – IM Bjørn Møller Ochsner, Skanderborg (2476) ½ – ½

 

Resterende program for turneringen:  

Mandag den 11. februar kl. 17:00: 3. runde 
Tirsdag den 12. februar kl. 17:00: 4. runde 
Onsdag den 13. februar kl. 17:00: 5. runde
Torsdag den 14. februar kl. 17:00: 6. runde 
Fredag den 15. februar kl. 17:00: 7. runde 
Lørdag den 16. februar kl. 16:00: 8. runde 
Søndag den 17. februar kl. 10:00: 9. runde  

 

Hjemmeside: chesshouse.dk/gm-2019

 

Live: liveskak.dk/2019/chesshouse/gm/live/ 

 

Turneringen kan også følges på Chess24: HER

 

Link til Chess House: chesshouse.dk