6. runde i Europa Cuppen

I Europacuppen i Ulcinj, Montenegro er italienske Obiettivo Risarcimento Padova stadig i front med maksimumpoint. Køge er som ventet bedste danske hold som nummer 12.

 

Finn Stuhr skriver til skak.dk om 6. runde:

 

3 ærgerlige nederlag og en kæmpesejr
Det blev 3 ærgerlige nederlag til de danske hold og største sejr i turneringen til Køge. På sidstedagen lørdag kunne det lune med 4 sejre at rejse hjem på.

 

Fredagens og 6. rundes resultater:

 

ZSK Maribor – Køge ½ – 5½
En storsejre, den største hernede indtil nu, hvor Rozentalis ikke ville tage chancen og spille på gevinst og valgte kompromiset og hvor Hammer umiddelbart stod til lige spil, men hvor rutinen fik indflydelse og hvor modstanderen stille og roligt mistede luften. Et flot slutspil af nordmanden. Smith stod hurtigt i en god position og holdt hele vejen hjem. Sengupta, Papp og Banutz er sikre kort på holdet og vandt.

 

maribor koege

Maribor – Køge ½ – 5½. Foto: http://sahcg.me/euclubcup/

 

Drejtesia – Århus/Skolerne 3½ – 2½
Lige ved og næsten mod Kosovo, men ærgerligt at frontløberne Rasmus Skytte og Jan Sørensen måtte ned. Her skal fremhæves Uffe Vinter-Schou og John Filip Rendboes sejre, hvor John fortsat er ubesejret i turneringen.

 

Hillerød SK – Wachtebeke 1½ – 4½
Nok et nederlag skriver Lars Kjøller Nilsson på Hillerøds Facebook side: ”Samme gamle historie. Fine stillinger rundt omkring, når vi så går ind i den vigtigste fase efter 1½-3 timers spil, kommer modstandernes bedre skakforståelse til sin ret desværre. Jan stod fint, mindst remis så det ud til, men desværre blev det til et tabt bondeslutspil. Jeg stod også fint, havde vel også mindst remis – da jeg bukkede og tabte i en ruf. Carsten smed en rigtig god stilling i havet, men formåede flot at kæmpe en remis hjem. Svenne fik tæsk, Nikolajs modstander ville ikke meget med hvid – så korrekt remis. Tim Spillede remis efter en trækgentagelse. Så desværre blot 1½ point. I morgen møder vi et belgisk hold – mon ikke vi snart levere den helt store positive overraskelse. Jeg tror faktisk på det”

 

Tatvan Chess Club – Brønshøj SF 3½ – 2½
Topbrætterne svigtede mod det tyrkiske hold som er seedet som nr. 66 og sidst i turneringen, men til gengæld var de 3 sidste brætter oppe på dupperne og undgik den helt store katastrofe.

 

Det ville lune med 4 sejre i lørdagens danske partier hvor Køge skal møde Schachfreunde Berlin som er seedet som nr. 31. de øvrige danske hold er jævnbyrdige med deres modstandere.

Stillingen:

1. O.R. Padova, 12 matchpoint
2. Alkaloid, 10 matchpoint
3. Moscow Chess Team, 10 matchpoint
12. Køge SK, 8 matchpoint
49. Århus/Skolerne, 4 matchpoint
58. Brønshøj SF, 3 matchpoint
62. Hillerød SK, 3 matchpoint

Spændingen i toppen er øget, da ratingfavoritten Markedonske Alkaroid efter nederlag i 3. runde til det russiske hold Mednyi Vsadnik nu efter 6. runde er nået til tops igen og skal spille om pokalen. Holdet er dog 2 point bagefter det førende italienske hold fra Padova.

 

7. rundes parring:

Kamp 8, Schacfreunde Berling – Køge Sk
Kamp 25, Wasa SK – Skolerne Aarhus
Kamp 30, Brønshøj SF – Fontaine
Kamp 31, Zuid Limburg – Hillerød SK

 

Finn Stuhr


Resterende program:
Lørdag den 16. november kl. 15:00: 7. runde

 

Link til holdopstillinger og resultater på Chess-Results.com.

Officiel hjemmeside for turneringen: sahcg.me/euclubcup/

 

europacup