Nye pigedanmarksmestre

• Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Hedegårdsskolen i Brønderslev lagde i weekenden lokaler til danmarksmesterskabet i skak for piger, hvor 28 deltagere var med til at skabe en hyggelig turneringen, hvor også spillernes familier fik en god oplevelse. Hedegårdsskolen er så stor, at der var plads til at hver familie kunne få et helt klasseværelse for dem selv til overnatning.

Lørdag aften spillede Nienke van den Brink simultan mod 10 modstandere og vandt 8 – 2. Kun Nina Marie Damholt Jensen fra Aros Skakklub vandt over Nienke van den Brink.

For de ældste grupper fungerede turneringen også som kvalifikation til de nordiske mesterskaber for piger, der spilles den 26.-28. april i Køge.

Man kunne tilmelde sig i fem aldersgrupper, men der blev kun fundet fire danmarksmestre, da der minimum skulle være 3 deltagere i en aldersgruppe, før det udløste en DM-titel. Det var der ikke i P-20, der så blev lagt sammen med P-16. Shanne Hedegaard Jacobsen har dog kvalificeret sig til NM for piger i P-20 gruppen.

nancee johanna
Nancee Cheryl vandt 6 partier og afgav kun en remis til Johanna Greisen i 3. runde. Foto: Thomas Vestergård

P-13 (årgang 2006 eller yngre)
1. Clara Heiberg, Frem Skakklub, 7 point af 7!
2. Liv Frølund, 5 point
3. Nanna Ehrenreich, EM, 5 point

clara heiberg
Clara Heiberg, Frem Skakklub vandt alle sine 7 partier og er nu kvalificeret til NM for piger. Foto: Thomas Vestergård

P-16+P-20 (årgang 1999 eller yngre)
1. Nienke van den Brink, Caïssa Gladsaxe, 4½ point af 5 – danmarksmester P-16
2. Ingrid Elmer Nielsen-Refs, Amager Skakforening, 4 point
3. Shanne Hedegaard Jacobsen (P-20), Jetsmark Skakklub, 3 point – Kvalificeret til NM i P-20
3. Andrea Kongskov, Syddjurs Skakklub, 2½ point (Fik bronze i P-16)

Stævnet havde stor pressebevågenhed, og 4-årige Frida Bjerregaard Hagens sølvmedalje i den yngste gruppe var naturligt det store samtaleemne. Her et indslag fra TV2 Nord.

Resultater: turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=25449

Partier: liveskak.dk/2019/pige-DM/