Spænding intakt i Odense

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Spændingen er efter lørdagens runder stadig intakt i Odense. Kristoffer Dyrgaard beretter til skak.dk: 

 

I IM-gruppe 1 bragte den forsvarende mester, Rasmus Skytte, sig i formiddagsrunden tilbage i titelkampen ved en sejr over IM Mikkel Antonsen. Mikkel måtte kaste rundklædet i ringen, da en mattrussel ikke kunne dækkes. I samme runde spillede fredagens sejrherrer, Jens Ove og Mads, en indbyrdes remis, hvilket tillod IM Igor Teplyi at komme på omgangshøjde med de førende med en sejr over FM Tobias Rostgaard. Tobias lod ikke den dårlige start påvirke spillelysten, hvilket i Eftermiddagsrunden blev belønnet med en sejr over Rasmus. I slutspillet viste de to randbønder sig stærkere end Rasmus’ centrumsbønder. Med remisser i de to andre partier går Igor, Jens Ove og Mads ind til søndagen på en delt førsteplads.

 

I IM-gruppe 2 mødtes gruppens to IM’ere i formiddagens runde, hvilket bevirkede interessant parti, som dog sluttede remis inden tidskontrollen. Peter Grove bragte sig samtidigt med en sejr over Hilmir på ligestilling med Thorbjørn Bromann. I eftermiddagsrunden viste Thorbjørn dog igen IM-klassen, da et langvarigt pres blev udnyttet til materiel fordel og efter 5 timers spil en sejr. Dermed lægger Thorbjørn alene i spids af IM-gruppe 2. Peter Grove og Thorbjørn skal mødes i søndagens sidste runde, hvor kampen om gruppesejren må formodes at skulle afgøres.

 

På øverste etage er der kantine, analyser samt mulighed for at følge med i live-partierne fra turneringen. Foto: Kristoffer Dyrgaard

 

Efter lørdagens dobbeltrunde kan desuden berettes om et par enkelte flotte bedrifter: I Mester 2 har Thomas Søndergaard Thybo maksimum med 3/3. Samme præstation har Tobias Lindgaard sikrer sig i Basis 4.

 

Lørdag aften blev der traditionen tro afvikler Odensemesterskabet i lynskak. Her blev det en af arrangørerne i form af Niels Henrik Sørensen, der med 6,5 af 7 mulige sikrede sig titlen som lynmester. Link til resultat: HER.

 

Vi ser frem til en spændende søndag i det odenseanske!

 

Link til live fra turneringen: HER

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til Frem Skakklub på Facebook: HER