Uafgjort mod Myanmar

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det blev et skuffende uafgjort resultat mod holdet fra Myanmar (tidligere Burma) i en match, hvor Danmark var favoritter på alle fire brætter. Holdkaptajn Tavs Bjerre fortæller om dagens runde: 

 

Danmark – Myanmar: 2 – 2

1. GM Jakob Vang Glud (2514) – IM Zaw Htun Wynn (2473) 1 – 0
2. IM Bjørn Møller Ochsner (2462) – IM Kyaw Tun Nay Oo (2389) ½ – ½
3. IM Nikolaj Mikkelsen (2467) – Than Khin (2200) ½ – ½
4. IM Jonas Buhl Bjerre (2423) – FM Tun Win (2235) 0 – 1 

 

Svært at vide hvilken spillestyrke vi kunne forvente af Myanmar. De har alle haft en påfaldende udvikling i (afvikling af) deres ratingtal, fra et meget højt niveau ved årtusindskiftet hvor flere af dem havde omkring 2600 til det nuværende noget mere beherskede. Før årtusindskiftet var der en del opmærksomhed om mystiske turneringer i Myanmar som på meget kort tid producerede en hel række utrolig højtratede spillere. Der var meget snak om fiksede turneringer. Så er de bare faldet af på den, har de måske aldrig været bedre, eller har de givet noget af deres rating til andre i Myanmar?

 

Dagens match tegnede godt de første timer, men endte knap så godt. Jakob spillede Engelsk/Reti og fik en behagelig stilling. Modstanderen brugte en masse tid, og da stillingen blev åbnet op, og Jakob fik trusler mod kongen, gik modstanderen helt galt i tidnøden. 1-0 efter tre timers spil. Bjørn havde sort mod London og fik en fin stilling uden at komme ud over remisgrænsen. Da det så ud til at Nikolaj ville vinde og Jonas i hvert fald ikke tabe, tog han remis. Nikolaj spillede Spansk i et omskifteligt parti. Han kunne være udmærket tilfreds efter åbningen, men med et chancerigt kvalitetsoffer fik modstanderen overtaget, senere kom Nikolaj tilbage i teten, hvorefter det endte i remis. Jonas skulle egentlig have siddet over, men Simon blev syg, og så måtte Jonas spille alligevel. Det startede fint. Jonas tilbød et bondeoffer som modstanderen desværre var klog nok til at afslå. Jonas havde i lang tid initiativet, men modstanderen spillede godt, og partiet var i balance da Jonas overstrammede og blev straffet hårdt. Tre nederlag i træk er ikke sjovt. Men Jonas skal nok komme igen.

 

Interessante nordiske resultater var, at Nils Grandelius slog den tidligere VM-udfordrer Boris Gelfand og nordmændene var hårde ved islændingene: 4 – 0! 
 

OL holdet 2018: Fra venstre holdkaptajn Tavs Bjerre, GM Jakob Vang Glud, IM Jonas Buhl Bjerre, IM Nikolaj Mikkelsen, IM Simon Bekker-Jensen og IM Bjørn Møller Ochsner. Foto: Poul Jacobsen

 

Førstebrættet GM Jakob Vang Glud spillede et godt parti med de hvide brikker: 

 

 

 

I morgen fredag møder det danske hold et meget stærkt hold fra Ungarn, der er seedet som nummer 12 med 2673 i gennemsnitsrating. En meget stor opgave for det unge danske hold.  

1. GM Peter Leko (2690)
2. GM Viktor Erdos (2609)
3. GM Benjamin Gledura (2621)
4. GM Zoltan Almasi (2702)
5. GM Ferenc Berkes (2678)

 

Resterende program for turneringen: 

Fredag den 28. september kl. 13:00: 5. runde  

Lørdag den 29. september: Fridag
Søndag den 30. september kl. 13:00: 6. runde  
Mandag den 1. oktober kl. 13:00: 7. runde 
Tirsdag den 2. oktober kl. 13:00: 8. runde  
Onsdag den 3. oktober kl. 13:00: 9. runde  
Torsdag den 4. oktober kl. 13:00: 10 runde  
Fredag den 5. oktober kl. 09:00: 11. runde 

 

Link til resultater i Åben række: HER

 

Link til hjemmesiden for OL i Batumi: https://batumi2018.fide.com/en

 

OL i Batumi på Facebook: https://www.facebook.com/batumi2018/

 

Link til live på Chess24: HER