Lille sejr over Bolivia

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det var med hiv og sving at det danske landshold fik sejren i hus mod Bolivia. På bræt 1 burde den bolivianske spiller have spillet videre, da han havde klar fordel. Holdkaptajn Tavs Bjerre beretter om dagens spændende runde:


Bolivia – Danmark: 1½ – 2½
1. IM Jose Daniel Gemy (2400) – GM Jakob Vang Glud (2514) ½ – ½
2. FM Luis Miguel Aguilar (2203) – IM Simon Bekker Jensen (2482) 0 – 1
3. CM Fernando Bolanos (2215) – IM Nikolaj Mikkelsen (2467) 0 – 1
4. FM Daniel Pinto (2131) – IM Jonas Buhl Bjerre (2423) 1 – 0

 

Bolivia var et hold vi gerne skulle vinde komfortabelt over. Det gjorde vi ikke. Og det kunne endda let være blevet uafgjort Men vi holdt skindet på næsen og hev en sejr hjem. Det var det vigtigste. 

 

Det startede ellers rigtig godt. Simon havde hvid i Philidor, fik en super stilling, og modstanderen brugte meget tid. Ved træk 22 var han nede på 14 sekunder, og i træk 30 overskred han i en fuldstændig håbløs stilling. Nikolaj havde sort i Smyslovvarianten i Spansk. Modstanderen kunne tydeligvis ikke lide stillingen, brugte en masse tid, og snart blev hans stilling bare værre og værre. Det endte med et tårnslutspil med to bønder mere til Nikolaj som selvfølgelig vandt let. To partier som nærmest var spil til et mål. Jakobs parti så også lovende ud. Modstanderen spillede en gambit som Jakob havde styr på, bonde og åben g-linje ned mod hvids konge. Men Jakob tillod modstanderen at slå kontra. Der røg pludselig tre bønder lige i rap, og nu så det meget sort ud. Modstanderen havde imidlertid ikke meget tid, og i det psykologisk helt rigtige øjeblik tilbød Jakob remis, hvilket mirakuløst blev modtaget. Jonas havde hvid i Italiensk. Modstanderen spillede en lidt utraditionel opstilling, og Jonas brugte en del tid. Stillingen var længe i balance, sort stillede sig truende op på kongefløjen, men Jonas havde paraderne i orden. Jonas fik derefter fordel, men da tiden blev knap, kom der et par fejl, og pludselig brød stillingen helt sammen.

 

På bræt 3 var der aldrig tvivl om resultatet:  

 

 

 

IM Nikolaj Mikkelsen – sikker sejr. Foto: Poul Jacobsen

  

Udpluk af interessante resultater:

Georgien 2 – Rusland 1½-2½

Brasilien – England 1½-2½

Portugal – Polen 1½-2½

Tyskland – Serbien 2-2

Egypten – Sverige 1½-2½

Litauen – Norge 2-2

 

 

 

I morgen torsdag er det danske hold favoritter mod holdet fra Myanmar (det tidligere Burma):

1. IM Zaw Htun Wynn (2473)
2. IM Kyaw Tun Nay Oo (2389)
3. IM Naing Myo (2327)
4. Than Khin (2200)
5. FM Tun Win (2235)

  

Link til resultater i Åben række: HER

 

Link til hjemmesiden for OL i Batumi: https://batumi2018.fide.com/en

 

OL i Batumi på Facebook: https://www.facebook.com/batumi2018/