Knebent nederlag til Georgien II

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Holdkaptajn Tavs Bjerre skriver dagligt til skak.dk om dagens runde. Her i runde to blev det til et knebent nederlag til Georgien 2, men det så ellers ganske lovende ud for det danske hold undervejs.

 

Danmark – Georgien 2: 1½ – 2½
1. GM Jakob Vang Glud (2514) – GM Luka Paichadze (2564) ½ – ½
2. IM Simon Bekker Jensen (2482) – GM Davit Maghalashvili (2508) ½ – ½
3. IM Bjørn Møller Ochsner (2462) – GM Tornike Sanikidze (2497) ½ – ½
4. IM Jonas Buhl Bjerre (2423) – GM Giga Quparadze (2495) 0 – 1 

 

En højdramatisk match der undervejs tegnede meget lovende, men desværre endte med at tippe til den forkerte side. Øv!

Jakob var færdig som den første. Han havde hvid i Engelsk, og det så meget lige ud hele vejen. Jakob mente selv han kunne have spillet bedre et par steder. Jonas spillede Najdorf med sort. Han fik en fin stilling, men blev voldsomt presset på tiden, da der var spillet tyve træk, havde modstanderen stadig halvanden time på klokken. Jonas holdt fint balancen i tidnøden, men kort efter tidkontrollen ved træk fyrre gik det galt. Jonas prøvede derefter opfindsomt et svindelnummer med et tårnoffer baseret på en farlig fribonde på h3, men modstanderen lod sig desværre ikke narre. Simon havde sort i Kongeindisk. Han vandt en bonde, og det så lovende ud. Der var ganske vist uligefarvede løbere, men Simon havde et vist pres og gode praktiske chancer. Desværre fik modstanderen mulighed for at afvikle til D+T+to bønder mod Simons D+T+L. Simon forsøgte, men det var umuligt at få gang i noget. Bjørn havde hvid i Tarrasch i Fransk og pressede mod den isolerede d-bonde, mens sort til gengæld havde -frit officersspil. Bjørn endte med at vinde d-bonden, som senere blev omsat til to tynde for en tyk. I den gensidige tidnød hvor begge parter flere gange var nede på ganske få sekunder, fik Bjørn stablet et vindende angreb på benene. Desværre glemte Bjørn at spille den gevinstvariant han havde set, og så vandt det ikke alligevel …

 

I toppen måtte både USA og Rusland afgive point. USA vandt højst overraskende kun 2½-1½ over Georgien III, og Rusland måtte nøjes med 3-1 over Irland. Sverige vandt 3½-½ over Tunesien, og Norge spillede 2-2 mod Georgien I!

 

Det danske hold med holdleder Tavs Bjerre ved rundestart mod Georgiens andethold. Foto: Poul Jacobsen 

 

 

 

I morgen onsdag den 26. september møder vi Bolivia, hvis hold ser således ud: 

1. IM Jose Daniel Gemy (2400)
2. FM Luis Miguel Aguilar (2203)
3. CM Fernando Bolanos (2215)
4. FM Daniel Pinto (2131)
5. Paulo Rozo (2157)

 

Link til resultater i Åben række: HER

 

Link til hjemmesiden for OL i Batumi: https://batumi2018.fide.com/en

 

OL i Batumi på Facebook: https://www.facebook.com/batumi2018/