Præstø Skakklub på udlandsbesøg

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Formanden for Præstø Skakklub Morten Jensen har skrevet til skak.dk om klubbens venskabsklub Uetze. Uetze er en by med omkring 30000 indbyggere en smule vest for Hannover. De to klubber skiftes til at besøge hinanden og hvor man bliver privat indkvareret hos klubbens medlemmer: 

 

Præstø Skakklub har i weekenden besøgt vores tyske venskabsklub Uetze. Det var 30. gang vi mødtes. Vi besøgte dem første gang i 1989. Fredag aften spillede vi en lynturnering over 17 runder. Mathias Dämmig, Uetze vandt turneringen med 15 point mens Torben B. Jensen fra Præstø blev nummer 2 med 14,5 point.

 

 

Fællesbillede af de to hold inden afrejse. Foto: Præstø Skakklub

 

Lørdagen bestod af en tur på en gammel jernbane, hvor vi kørte i dræsiner. Vi kørte forbi en bombefabrik fra 2.verdenskrig. Da englænderne i 1986 ville flytte de gamle bomber fra 600 meters dybde gik noget galt. Der skete en stor eksplosion og 86 mistede livet og det gav et jordskælv.

 

Om eftermiddagen spillede vi en holdkamp over 9 brætter. Denne vandt Præstø med hele 7 – 2. Så blev der grillet, spillet lynskak og hygget resten af aftenen. Søndag formiddag spillede vi lidt hyggeskak og fik sagt pænt farvel. Næste år besøger de os. Det var igen en fed weekend. Vi glæder os allerede til næste år.

 

 

Årets holdmatch var flyttet udenfor i det gode vejr. Foto: Præstø Skakklub
 

Link til hjemmesiden for Præstø Skakklub med venskabsklubben: http://p-skakklub.dk/wordpress/uetze/

 

Link til Præstø Skakklub på Facebook: HER