Kvindelandsholdet klar til OL

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Den 43. skakolympiade – årets helt store skakbegivenhed sammen med VM-matchen i London i oktober – finder sted om blot tre uger i Batumi ved Sortehavet i Georgien. Kvindelandstræner Peter Thorsbro gør status for kvindelandsholdet her kort tid før afrejse:

 

I weekenden holdt bruttotruppen vores sidste samling før OL i Batumi. Her gennemgik vi lidt åbningsteori, men det primære formål var at gøre os klar til turen. Som noget af det væsentligste blev vores mål med OL slået fast:

 

– Vi vil blive bedste nordiske nation (Island, Finland, Norge, Sverige og Danmark)
– Vi vil slutte bedre end vores seedning
– Vi vil score mindst 1 norm (Mindre vigtigt i forhold til de 2 første mål)

 

Hvis vi klarer 1 mål har det været et acceptabelt OL, 2 så har det været et godt OL og 3 så har det været helt fantastisk. 0 er skidt, men det scenarie forholder vi os til hvis det skulle ske.

 

 

Op til træningssamlingen har spillerne været meget aktive med åbningsteori og praktisk anvendelse af Chessbase med Ellen Kakulidis. Derudover har alle haft privat 1:1 undervisning af en stormester, nogle op til flere gange om ugen. Spillerne deltager endvidere i turneringer helt op til afgang. Alle møder op til OL i skarp form og klar til kamp.

 

 

Til OL vil vi skulle bo tæt sammen og der vil være pres. Som holdleder har jeg derfor lagt vægt på, at de daglige rutiner skal være på plads og kendte inden vi tager afsted. Vi mødes hver morgen før runden og hver aften efter runden. Disse møder skal bruges til evaluering, opstilling og forberedelse til den kommende kamp. Mellem morgenmøde og op til 2 timer før runden går i gang vil spillerne forberede sig assisteret af Ellen Kakulidis og Peter Thorsbro.

 

En anden ting som er vigtigt for os er, at vi står sammen som et hold og repræsenterer Danmark bedst muligt. Vi passer på hinanden, og kan håndtere pres udefra uden at det skaber konflikter indbyrdes mellem os. For at styrke sammenholdet og lette lidt af presset er spillerne derfor tvunget med i 4 obligatoriske holdaktiviteter undervejs i turneringen. Aktiviteter som handler om alt muligt andet end skak, fx sightseeing, tegn & vind og klatrepark.

 

Vi glæder os til at tage af sted, og håber vi lever op til vores allerbedste, så Danmark kan få et godt resultat. Forberedelserne og indstillingen fra spillerne har i hvert fald været helt i top.

 

Holdopstillingen til OL bliver:
1. Esmat Susanne Guindy (2157)
2. Maria Vasova (2143)
3. Oksana Vovk Kryger (2137)
4. Ellen Fredericia Nilssen (2060)
5. Louise Fredericia (2060)

 

Program for turneringen: 

24. September kl. 15:00: 1. runde 
25. September kl. 15:00: 2. runde  
26. September kl. 15:00: 3. runde 
27. September kl. 15:00: 4. runde  
28. September kl. 15:00: 5. runde  
30. September kl. 15:00: 6. runde  
1. Oktober kl. 15:00: 7. runde 
2. Oktober kl. 15:00: 8. runde  
3. Oktober kl. 15:00: 9. runde  
4. Oktober kl. 15:00: 10 runde  
5. Oktober kl. 11:00: 11. runde 

 

Link til resultater fra kvinderækken ved OL: HER

 

Link til hjemmesiden for OL: https://batumi2018.fide.com/en

 

Kvindelandsholdet på Facebook: HER