Rapport fra Chennai

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Vi er så heldige at have SK1968s Andreas Kastberg ved ringside i Chennai i Indien. Her følger en rapport fra dagens parti og samtidig et blik på Anands fremtid.

 

Af Andreas Kastberg
Antiklimaks
En underlig dag i Chennai! Tilsyneladende fik Anand hvad han søgte i åbningen. En angrebsstilling som jo var påkrævet i jagten på et helt point.

 

Jeg talte bagefter med den indiske stormester og kommentator RB Ramesh som naturligt nok var meget skuffet på Anands og Indiens vegne. For ham at se var Anands store tænkepause vendepunktet i partiet og formentlig et tegn på at Anand havde godt med nerver på.

 

gm ramesh

GM Ramesh (foto: Andreas Kastberg)


Anand fik en lovende stilling, ikke noget der var tabt for Carlsen på nogen måde, men dog en stilling man måtte formode ville passe Anand godt, mente Ramesh. Og så skete det mærkelige: Manden der oprindelig var frygtet for at regne ultrahurtigt og præcist, tog sig en ordentlig tænkepause og spillede dårlige træk. Ramesh fortalte, at da Anand tog tænkepausen, var han sikker på at det var fordi han sad og regnede på matbilleder og at de efterfølgende træk ville komme i hurtigt tempo. Da det ikke skete, undrede Ramesh sig over hvad Anand havde planlagt mod Carlsens b-bonde, og undrede sig såre over at finde ud af, at det var…ingenting.

 

De lokale folk jeg ellers har talt med, synes naturligvis at Carlsen er en uhyre stærk og værdig verdensmester, hvis det skulle gå som det ser ud til nu. Men der er naturligvis en trykket stemning over, at Anand gik ned på den måde, som er klart under hans niveau.

 

anand king

Tronen vakler under Anand (foto: Andreas Kastberg)


Er der lagt op til en hurtig remis i næste parti? Det mener GM Ramesh bestemt ikke. Han tror at Anand vil være et forbillede og gå ned med et brag hvis det ikke lykkes ham at vinde et parti. Ramesh mener heller ikke, at Anand er færdig som skakspiller, men at det vil gå ham som f.eks. Kramnik, der kom tilbage efter et nederlag og begyndte sit andet skakliv.

 

Lad os håbe det!

 

Andreas Kastberg


VM-hjemmesiden: chennai2013.fide.com

Chat på dansk: www.liveskak.dk/chat