Weekendskaklejr i Løgumkloster

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Dansk Skak Unions nyeste initiativ, afholdelse af en voksenskaklejr i gode rammer på Løgumkloster Højskole – lidt i lighed med skaksommerlejren på Tjele for ungdomsspillere – blev en stor succes, da der deltog 45 glade skakspillere.

 

 

Skakspillere på voksenlejren fanget fra haven foran Løgumkloster Højskole. Foto: Mads Boe

 

Weekendens program bød på samlet 9 timers undervisning, hvor IM Martin Haubro, FM Tom Petri, FM Filip Boe Olsen og ungdomslandstræner FM Mads Boe stod for undervisningen. Der var blandt andet temaer som den isolerede bonde (set fra begge sider) og gode og dårlige afbytninger på programmet.

 

FM Tom Petri underviser på voksenskaklejren. Foto: Morten F. Jensen

 

Der blev også spillet skak på lejren: Fredag aften 9 runders lynskakturnering og lørdag 5 runders hurtigskakturnering. Lørdag aften var der foredrag med Per Skjoldager og Jørn Erik Nielsen om Nimzowitsch.

 

 

Per Skjoldager (tv) og Jørn Erik Nielsen (th) er ved at gøre klar til foredrag om Nimzowitsch. Foto: Morten F. Jensen

  

Udover skakken blev der serveret god mad i løbet af weekenden, og som besøgende på lejren slog det mig, hvor meget at alle deltagerne hyggede sig med skakken som omdrejningspunkt.

 

 

Hyggeskak i en af pauserne. Foto: Morten F. Jensen 

 

Evalueringen i forbindelse med voksenskaklejren var meget positive, hvilket fik Dansk Skak Unions formand Poul Jakobsen til at love, at det bestemt ikke blev sidste gang at der bliver afholdt en skaklejr for voksne.