Halvvejs i Chess House GM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

IM Jesper Søndergaard har lagt sig i spidsen efter halvdelen af GM turneringen i Chess House. Med scoren 4/5 kræves der 3 point ud af de sidste 4 partier for at Jesper laver den første GM-norm. Jesper har mødt alle tre stormestre i turneringen så normen er bestemt en realistisk mulighed. Partiet mod Kveinys var længe meget lige, men et fristende springeroffer på f7 var ikke godt som det umiddelbart så ud. Jesper forsvarede sig godt og Kveinys fik aldrig modspil. 

 

 

IM Jesper Søndergaard Thybo – er der en GM-norm på vej? Foto: Morten F. Rasmussen 

 

Rasmus Thøgersen var igen involveret i et spændende parti. Denne gang med hvid mod FM Martin Matthiesen, hvor Rasmus i spansk fik en klar fordel, da sort havde flere meget svage bønder. Rasmus vandt en bonde og fik samtidigt angreb mod Martins kongestilling. I tidnøden laver han dog en stor fejl ved at spille Lxh6, da springeren på h8 ikke kan flytte grundet en afdækkerskak om koster dronningen. En heldig sejr til Martin Matthiesen, som endelig kom på tavlen i turneringen. 

 

FM Martin Matthiesen kom endelig på tavlen. Foto: Morten F. Rasmussen 

 

Partiet mellem klubkammeraterne Igor Teplyi og Filip Boe Olsen endte remis lige efter træk 30, hvor Igor tilbød i et helt lige slutspil med tårn og springer på hver side. Filip var ellers kommet bedst ud af åbningen, og havde på et tidspunkt en chance for en pæn fordel, hvis han havde set 24.Sc4!, hvorefter Igor mister den hvidfeltede løber. 

 

IM Igor Teplyi mod FM Filip Boe Olsen – også i Chess House IM i 2017 endte partiet remis. Foto: Morten F. Rasmussen   

 

Partiet mellem Gm Vorobiov og IM Miedemar var dagens sidst afsluttede parti. Den russiske stormester havde en lille fordel det meste af partiet, men hollænderen forsvarede sig godt og holdte et slutspil remis med tårn og let officer til begge, og 3 bønder mod 2 på kongefløjen. 

 

Partiet mellem GM Dmitrij Kollars og FM Jonas Buhl Bjerre er blevet udsat, da Jonas fortsat er syg. Arrangørerne håber at Jonas er i stand til at spille morgendagens parti mod IM Jesper Søndergaard Thybo, da Jesper har en meget realistisk chance for en GM norm. Efterfølgende vil turneringsleder Aage Olsen prøve at undersøge, om de to udskudte partier kan planlægges til afvikling inden sidste runde søndag formiddag.

 

Dagens resultater: 

GM Aloyzas Kveinys, Litauen (2550) – IM Jesper Søndergård Thybo, Danmark (2479) 0 – 1
IM Igor Teplyi, Danmark (2402) – FM Filip Boe Olsen, Danmark (2300) ½ – ½
Rasmus Thøgersen, Danmark (2334) – FM Martin Matthiesen, Danmark (2314) 0 – 1
IM David Miedema, Holland (2371) – GM Evgeny E. Vorobiov, Rusland (2548) ½ – ½
GM Dmitrij Kollars, Tyskland (2509) – FM Jonas Buhl Bjerre, Danmark (2368) udsat 

 

Stillingen efter 5. runde:

1. IM Jesper Søndergård Thybo, Danmark (2479), 4 point
2. GM Dmitrij Kollars, Tyskland (2509), 3½ point + udsat
3. GM Evgeny E. Vorobiov, Rusland (2548), 3½ point
4. IM David Miedema, Holland (2371), 2½ point
5. – 6. IM Igor Teplyi, Danmark (2402), 2 point
5. – 6. FM Filip Boe Olsen, Danmark (2300), 2 point
7. FM Jonas Buhl Bjerre, Danmark (2368), 1½ point af 3
8. GM Aloyzas Kveinys, Litauen (2550), 1½ point af 4
9. Rasmus Thøgersen, Danmark (2334), 1½ point
10. FM Martin Matthiesen, Danmark (2314), 1 point 

 

Resterende program: 

Torsdag den 15. februar kl. 17:00: 6. runde
Fredag den 16. februar kl. 17:00: 7. runde
Lørdag den 17. februar kl. 16:00: 8. runde
Søndag den 18. februar kl. 10:00: 9. runde

De første 7 runder spilles i Chess House, Katrinebjergvej 111A, 8200 Aarhus N, hvor tilskuere er meget velkomne til at kigge forbi, mens de sidste to runder spilles sideløbende med Aarhusmesterskabet på Rosenvangskolen i Viby.


Turneringens hjemmeside: http://www.chesshouse.dk/gm/


Hjemmesiden for Chess House: http://www.chesshouse.dk/