Nyt dansk nederlag

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Peter Heine Nielsen led sit andet nederlag i træk, da han i går tabte til englænderen Michael Adams. I en lidt dårligere stilling begik danskeren en usædvanlig grov fejl og måtte opgive efter blot 27 træk.

Den 32-årige hollænder, Loek van Wely, er alene i spidsen, da han i rundens længste parti besejrede Sutovsky. Den klassiske verdensmester, Vladimir Kramnik, er ikke i sin bedste form, og trods en kvalitet mere i partiet mod Naiditsch lykkedes det ikke russeren at vinde.

Arrangørerne har i øvrigt taget en populær beslutning, da man har valgt at sende LIVE på internettet fra de sidste tre runder. Syvende runde, hvor Peter Heine Nielsen har hvid mod Naiditsch, kan følges på www.chessgate.biz fra klokken 15:00.

 Michael Adams (2719) 
 Peter Heine Nielsen (2668)
Dortmund (6) 2005

26…Te4?? 27.Dxe4 1-0


 Dortmund Sparkassen Chess Meeting, 08.07 – 17.07

Runde 6 (14.07):
Van Wely   – Sutovsky     1 – 0
Topalov    – Svidler      remis
Leko       – Bacrot       remis
Adams      – Nielsen      1 – 0
Naiditsch  – Kramnik      remis

Stillingen:
1. GM Loek van Wely (Holland) 4.0; 2-4. GM Arkadij Naiditsch (Tyskland), GM Peter Leko (Ungarn), GM Michael Adams (England) 3.5; 5-6. GM Peter Svidler (Rusland), GM Vladimir Kramnik (Rusland) 3.0; 7-9. GM Peter Heine Nielsen (Danmark), GM Veselin Topalov (Bulgarien), GM Etienne Bacrot (Frankrig) 2.5; 10. GM Emil Sutovsky (Israel) 2.0.

Turneringens hjemmeside:

http://www.chessgate.de/do2005/