Udsolgt til junior lynturnering

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Foreningen DSA Skak i Brønderslev står for et frivilligt projekt “Social integration via skak”. Projektet går ud på, at DSA Skak ønsker at være en klub, som medvirker til at fremme integration og socialt ansvar i Brønderslev Kommune, ved at aktivere alle kommunens borgere. Det gælder børn, unge, voksne, etniske danskere såvel som børn og voksne, med anden etnisk baggrund, herunder også flygtninge. Bag DSA Skak står formand Henrik Kramer og administrativ direktør Johan Ravnborg Holmström. 

 

Onsdag den 15. november arrangerede DSA Skak en lynturnering, og formanden for Chess House i Aarhus Sven Christensen var forbi turneringen, og syntes at det flotte initiativ med mange deltagere skulle have et par ord med på vejen:  

Udover prominente turneringer som Odense Mesterskabet, Sondex Cup og Horsens Lang Weekend, er det sjældent at opleve at der er udsolgt til danske skakturneringer. Men undtagelsen bekræfter reglen. Dansk Skak Akademi i Brønderslev havde indbudt til lynturnering for juniorer onsdag den 15. november i Fælleshuset i Brønderslev. Med plads til 64 spillere og 42 forhåndstilmeldte, mente arrangørerne at der var helgarderet, men stor var både overraskelsen og glæden, da der dukkede næsten 100 børn op, der alle ønskede at spille skak for fuld udblæsning.

Turneringen var sponsoreret med massevis af fine præmier, hvor hovedpræmien var et Headset til en værdi af 2000,00 kr. – virkeligt noget at kæmpe for.

Dansk Skak Akademi arbejder løbende for at bedre integrationen af flygtninge/indvandrere i lokalområdet, og man må i den grad konstatere at det er lykkedes for dem. 80% af deltagerne var fra integrationsprojektet, og de viste alle både god indstilling til skakken, samt stor diciplin i at være en del af et større arrangement. Måske kan det give inspiration til andre skakklubber i det ganske land!

 

Over 100 børn var til skakturnering i Fælleshuset, Niels Bohrs Plads 10 i Brønderslev. Foto: Johan Ravnborg Holmström

Det lokale team fra Dansk Skak Akademi, samt hjælpere fra Jetsmark, fik afviklet turneringen gnidningsløst, og det kom der følgende resultater ud af:

Den store vinder blev Hamza Alloufi fra DSA Skak som fik en gruppesejr og gik med hovedpræmien High Definition Stereo Bluetooth Headphones til en værdi af over 2000 kr.

Gruppe 1
Guld til Kristine Boye Steen
Sølv til John Christopher. H. Christensen
Bronze til Freja Jungberg Nielsen

 

Gruppe 2
Guld til Otto Haue
Sølv til Mustafa Radhi M. Al-Fadahwi
Bronze til Mattias Kristensen

 

Gruppe 3
Guld til Stephanie Jakobsen
Sølv til Signe Haue
Bronze til Sandra Jakobsen

 

Gruppe 4
Guld til Annika Dalgaard
Sølv til Ibrahim Radhi Mohamad
Bronze til Sander Kronborg Kimer

 

Gruppe 5
Guld til John Mohamad
Sølv til Samba Mutbaya
Bronze til Marcus Jensen

 

Gruppe 6
Guld til Hamza Alloufi
Sølv til Shaima Ashur
Bronze til Lea Kramer

 

Gruppe 7
Guld til Khadar Mahamut
Sølv til Baseel Mohammad
Bronze til Abdi Mohammad

 

Gruppe 8
Guld til Nikolaj Holm
Sølv til Jimmy Bihame
Bronze til Bhavieka

 

Artikel fra Nordjyske: HER

 

Link til hjemmesiden for DSA Skak: HER