Runderapport fra runde 8

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det blev til et knebent nederlag på 8½-7½ til de danske vikinger i 8. runde i Rumænien. Samlet set holder vi os dog lige over de 50% inden den sidste og afgørende runde i dag torsdag. Jesper Bondo Medhus der er far til Vitus skriver om runden til skak.dk: 

 

U08: Vitus Bondo Medhus (1417) – Stefan-Adrian Popescu (1180) Rumænien 0-1

Vitus spillede hvid og endte i fremstødsvarianten i fransk. Desværre var modstanderen meget velforberedt og kendte teorien bedre. Det kostede en vigtig centrumbonde, som blev afgørende for partiet.

 

U08: Andreas Cort Hansen (1298) – Berman Noam Ostrovsky (1468) Israel 0-1
Andreas fik en rigtig god start på partiet med flere taktiske muligheder pga. binding af officer. Desværre udnytter Andreas ikke chancen for at vinde materiale, og modstanderen får langsomt vundet terræn og kommer ind i kampen. Det afgørende moment bliver da modstanderen får åbnet c-linjen med to tårne og herefter er der spil til et mål.

 

U10: Karl Boehm (1763) Tyskland – John Christopher Christensen (1427) 0-1
John har spillet sig stærkt tilbage i turneringen efter at jetlaget er forduftet. Med de sorte brikker spillede John Siciliansk og fik nogle meget aktive brikker. Det gav mulighed for at sætte et giftigt angreb ind med dronning + springer til skakmat. Det var fjerde sejr på stribe!

 

 

John Christopher Christensen – Fire sejre i træk. Foto: Mads Boe 

 

U12: Simon Ehrenreich (1699) – Casper Liu (1911) 1-0
Simon spillede London system og efter åbningen stod de to danske spillere helt lige. Casper fik en lille fordel i midtspillet, men ikke mere end at det blev et næsten helt lige slutspil. Her mister Casper en officer efter en alvorlig fejl, som bliver udslagsgivende for partiet.

 

U12: Hannibal Valeur Jaques (1661) – Matias Tuominen (1398) Finland 1-0
Hannibal vandt sin tredje sejr. Se dagens fine angrebssejr her:

 

 

Fint parti af Hannibal Valeur Jaques i U12 – til højre Rasmus Emil Ryder Tønnesen. Foto: Mads Boe

 

U12: Dominik Laux (1874) Tyskland – Rasmus Emil Ryder Tønnesen (1660) 1-0
Rasmus spillede en afvist dronning gambit og opnåede et stærkt centrum. Desværre blev kongen svækket og presset hen på e7, som åbnede op for at modstanderen kunne angribe og vinde kampen.

 

U14: FM Aram Yeritsyan (2264) Rusland – FM Jonas Buhl Bjerre (2348) 0-1
Jonas spillede Najdorf i Siciliansk. Det endte med slutspil med to tårne og springer. Jonas ofrer en bonde på b7 for at få en farlig fribonde i a-linjen, og vinder partiet.

 

U14: Sander Stage-Steffensen (1959) – Frederik Svane (2283) Tyskland 0-1
Sander var meget velforberedt i et Siciliansk parti, hvor han gik uimponeret til opgaven mod den højere ratede halv-dansker. Sander ofrede en officer for at få angreb. Efterfølgende analyser tyder på at ofring af yderligere én officer faktisk kunne have givet gevinst i partiet. I stedet fik Frederik Svane afvist angrebet og udnyttede materialeovervægten.

 

U14: Konstantin Peyrer (2078) Østrig – Adesh Easwaralingam (1904) ½-½
Adesh fik fordel ud af åbningen med sort, men Adesh var generet af hovedpine og skarpt sollys, og valgte at tidligt at tilbyde remis, som østrigeren prompte accepterede.

 

U14w: Magdalena Moerwald (1849) Østrig – Nienke Van Den Brink (1775) ½-½
Nienke spillede igen fransk med slag på e4 og stillede brikkerne bedre end modstanderen, og stod hurtigt med lille fordel. Men efter en masse afbytninger endte partiet remis.

 

U16: Shane Melaugh (2007) Irland – FM Filip Boe Olsen (2279) 0-1
Ireren spillede London system og fik lille fordel i åbningen. Midtspillet blev taktisk og her spillede Filip sig godt ind i kampen. Slutspillet endte med at Filip havde en meget stærk springer, som kørte modstanderens svage løber i sænk.

 

U16: Nicolai Kistrup (2122) – Evel Karalic (1720) Bosnien ½-½
Nicolai spillede igen en rigtig lang kamp, som endte remis. Partiet er ikke gennemgået endnu ved redaktionens deadline.

 

U16: Adrian Galiana Fernandez (2207) Spanien – Thomas S. Thybo (2049) ½-½
Thomas spillede en Caro Kann mod en spanier med højere rating. De kom omtrent lige ud åbningen. Spanieren fik langsomt et lille overtag i midtspillet, men Thomas lukkede flot kampen ned og lykkedes med at holde remis.

 

U16w: Ana Ines Teixeira Da Silva (1822) Portugal-Ellen Fredericia Nilssen (1977) 1-0
Ellen spillede en meget lang teorivariant i fransk, hvor man ofrer en kvalitet, men fulgte ikke op med Lc5, som var det bedste træk, og tabte hurtigt.

 

U18: IM Haik M. Martirosyan (2570) Armenien-IM Jesper Søndergaard Thybo (2466) ½-½
Jesper spillede med de sorte brikker semi-tarrasch, hvor hvid stod lidt bedre efter åbningen. I midtspillet overvurderer hvis en springers betydning på d6, så da Jesper bryder op med f6 står han bedre. Da de tog remis stod Jesper fortsat en anelse bedre end modstanderen. Formentlig en klog beslutning eftersom Jesper har 1. pladsen med bedste korrektion forud for den afgørende runde 9.

 

 

Link til resultater for de danske spillere: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: https://ecuyouth2017.ro/