Steen Juul Mortensen 70 år

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Der er næppe nogen person, der har haft så stor betydning for det organisatoriske arbejde i Dansk Skak Union, som tidligere unionsformand Steen Juul Mortensen, der i morgen fylder 70 år.

 

Steen Juul Mortensen giver heldigvis stadig en hånd med og Dansk Skak Union er glade for såvel seniorarbejdet, hjælpen som dommer ved DM og at han stadig vil være en kompetent dirigent ved delegeretmøderne. Personligt sætter jeg især pris på, at Steen Juul Mortensen altid er villig til at lytte og give gode råd til den nuværende ledelse.

 

DSU siger stort til lykke og giver ordet til de tidligere medlemmer af Forretningsudvalget, Hans Raahauge og Finn Larsen:

 

Den utrættelige fortaler for skakspillet, Dansk Skak Unions tidligere mangeårige formand Steen Juul Mortensen, fylder tirsdag den 25. juli 70 år. 

 

Steen er cand.mag. og mangeårig lektor på Handelsskolen i Herning.

sjm ved_braettet

Steen Juul Mortensen ved brættet. Foto Thomas Vestergård

Allerede som 16 årig blev han turneringsleder i Randers Skakklub og blev hurtigt bestyrelsesmedlem i klubben. I 1973 formand for Støtteforeningen, hvorfra han blev hentet ind som formand for Unionen i 1976.

Steen har som formand for Unionen udøvet en stor indsats for skakspillet. Seriøs, handlekraftig, energisk, initiativrig, utrættelig og økonomisk bevidst med hensyn til Unionens midler.

Hans tillidshverv har været og er mange. Nævnes kan bestyrelsesformand for Dansk Skaksalg ApS og Tjele efterskole. Sekretær i Nordisk Skakforbund og medlem af FIDE´s Centralkomite. International dommer og FIDE –overdommer ved hold-EM og Zoneturnering.

Efter at være fratrådt som formand for Unionen i 1995 efter 19 års formandsskab påtog han sig i 2002 igen formandsskabet for Unionen indtil 2005 og afværgede en krise i Unionen.

Efter pensioneringen fra Handelsskolen har Steen som seniorspiller mere tid til skaklige aktiviteter. Han har siden 2014 deltaget i flere internationale seniormesterskaber sammen med danske skakkammerater, hvor man rigtig hygger sig.

Han er altid til stede ved DM i Påsken som flittig dommer og mange år som dirigent ved delegeretmøderne.

 

sjm dirigent
Steen Juul Mortensen – kompetent dirigent ved delegeretmøderne. Foto Thomas Vestergård

Lokalt deltager Steen i mange turneringer i Herning og spiller i Divisionsturneringen for Randers Skakklub, ligesom han er sekretær i 9. hovedkreds.

Steen er også seniorkoordinator og behjælpelig med at samle hold og foretage tilmelding til mesterskaber for hold og individuelt, samt arrangementer i DM for seniorer og DM i hurtigskak for seniorer.

Steen er en herlig kammerat, der kan lide lidt god mad og drikke med gode venner.

6 gamle kollegaer fra Forretningsudvalget holder sammen på 26. år i et sommerhus, hvor vi hygger os med skak og snak.

Steen ønskes et stort til lykke på 70 års dagen og en kæmpestor tak for indsatsen for skakken. Vi håber på mange gode år sammen fremover.

 

Hans Raahauge og Finn Larsen