IM Aczel vandt i ØBRO

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

IM Gergely Aczel blev udelt vinder af ØBRO Skakforenings 80 års jubilæumsturnering. Efter sejr i de fire første partier endte fire ud af de sidste fem partier remis og med en enkelt sejr mere endte han på 7 point. Største sejrsstime havde dog IM Mikkel Antonsen, som efter nederlag i de to første partier vandt 6 partier i streg. Korrektionen var dog ikke efter denne start god nok til andenpladsen, som gik til GM Jakob Vang Glud.

 

 

IM Gergely Aczel – sikker vinder i ØBRO Skakforenings 80 års jubilæumsturnering. Foto: Uno Skonnord

 

Der blev lavet tre normer i turneringen. Joachim Birger Nielsen fra Norge, med scoren 6½ og ubesejret i turneringen fik sin sidste norm, og bliver dermed udnævnt til International Mester. Derudover normer til Nikoloz Ckhkaidze fra Georgien og Ritvars Reimanis fra Letland. Sidstnævnte en lidt overraskende norm, da han kun står med 2199 i elo.

 

Slutstillingen i ØBRO Skakforenings 80 års jubilæumsturnering:

1. IM Gergely Aczel (2506) – 7 point

2. FM Joachim Birger Nilsen (2415) – 6½ point
3. GM Daniel Semcesen (2457) – 6½ point 

4. GM Jakob Vang Glud ( 2517) – 6½ point

5. IM Mikkel Djernæs Antonsen (2458) – 6½ point
6. IM Igor Teplyi (2431) – 6 point
7. FM Jesper Søndergård Thybo (2358) – 5½ point

 

Flere af de unge danske spillere var meget tæt på IM-normer. De to 17-årige talenter FM Jesper Søndergaard Thybo og Mikkel Manosri Jacobsen kiksede begge i sidste runde ved at tabe deres partier til stormestre. Tobias Rostgaard havde brug for en sejr for en norm, men måtte nøjes med remis mod IM Maxim L. Devereaux. 

 

Link til resultater fra turneringen: HER