2017 Grand Chess Tour, Paris

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Grand Chess Tour er en grand prix-serie bestående af tre lyn/hurtigskak turneringener og to turneringer med fuld betænkningstid. De tre hurtigskaktuneringer, Paris GCT, Your Next Move – Belgien og Saint Louis Rapid & Blitz, har hver en præmiesum på $150.000, mens Sinquefield Cup og London Chess Classic, hvor der spilles med lang betænkningstid, hver har en præmiesum på $300.000. Derudover er der $150.000 der uddeles efter den samlede grand prix-stilling.

 

Ni spillere er udtaget til at spille to af de tre lyn/hurtigkskak-turneringer samt de to turneringer med fuld betænkningstid:

GM Magnus Carlsen
GM Fabiano Caruana
GM Wesley So
GM Maxime Vachier-Lagrave
GM Viswanathan Anand
GM Levon Aronian
GM Sergey Karjakin
GM Hikaru Nakamura
GM Ian Nepomniachtchi

 

I Paris sidder Aronian, Anand og Nepomniachtchi over og i stedet spiller GM Alexander Grischuk, GM Shakhriyar Mamedyarov, GM Veselin Topalov og GM Etienne Bacrot.

 

paris

Feltet i Paris. Fra venstre Carlsen, So, Nakamura, Caruana, Grischuk, Karjakin, Topalov, Mamedyarov, Vachier-Lagrave og Bacrot. Foto: http://grandchesstour.org/2017-grand-chess-tour/paris

I løbet af fem dage spilles alle mod alle med 9 hurtigskakpartier og 18 lynpartier. Fra den 21. til 23. juni kl. 14.00 spilles der hurtigskak, mens der spilles lyn den 24. – 25. juni. Her starter partiener henholdsvis kl. 14.00 den 24. juni og kl. 12.00 den 25. juni.

 

Hjemmeside: 2017 Grand Chess Tour

Live-dækning.