Philidor genvandt DM for hold

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Philidor genvandt sikkert det danske mesterskab for hold i sæsonen 2016-2017. Holdet tabte mod de tidligere mestre fra Skanderborg i runde 4, spillede en enkelt match uafgjort mod Århus/Skolerne i runde 3 og vandt de resterende 7 matcher. Holdet scorede 47 point ud af 72 mulige fordelt således:

 

GM Nils Grandelius, 5½/7

GM Jakob Vang Glud, 5½/8

GM Helgi Dam Ziska, 2/2

IM Simon Bekker Jensen, 7/9

IM Nikolaj Mikkelsen, 6/9

GM Jacob Aagaard 1/1

Jasmin Bejtovic, 4/7

FM Peter Nicolai Skovgaard, 5/7

FM Kristian Hovmøller, 3/5

FM David Bekker Jensen, 2½/4

Jacob Abildlund Brorson, 4/8

Jan Andersen, 1½/3

Marie Frank-Nielsen, 0/2 

 

Danmarksmestrene 2016-2017. Fra venstre: David Bekker-Jensen, Nils Grandelius, Peter Nicolai Skovgaard, Jacob Abildlund Brorson, Marie Frank-Nielsen, Nikolaj Mikkelsen, Jasmin Bejtovic, Jakob Vang Glud og Simon Bekker-Jensen. Foto: Martin Noer

 

Efter bronze i sæsonen 2015-2016 tog det solide hold fra Nordkalotten sølvmedaljerne i årets turnering. Sølvmedaljerne kom i hus efter en storsejr mod SK1968 lørdag og en lille sejr på 4½-3½ mod et stærkt hold fra Århus/Skolerne om søndagen. Pånær det indbyrdes opgør mod Philidor, der blev tabt med de store cifre 6½-1½, kan Nordkalotten se tilbage på en rigtig god turnering.

 

Holdet fra Nordkalotten fik sølv: Fra venstre: John Grove, Kåre Hove Kristensen, Martin Noer, Jacob Sylvan, Esben Hove, Peter Jakobsen, Esben Ejsing, Jonny Hector, Christian Jepson og Stellan Brynell. Foto: Martin Noer 

 

FM Jacob Sylvan fra Nordkalotten scorede sin anden IM-norm i Skakligaen. Den første opnåede han i Barcelona i august sidste år. Jacob gik ubesejret gennem turneringen og scorede 6½ af 9 mod et modstandergennemsnit på 2326. Det var et halvt point over IM-normen. For to uger siden kunne Jacob med en sejr i sidste runde også have lavet en IM-norm i Jurmala, Letland, og da ratingtallet allerede er over 2400, er det kun et spørgsmål om tid inden at Jacob Sylvan bliver International Mester.

 

Jacob Sylvan gik ubesejret gennem turneringen og scorede med 6½ af 9 sin anden IM-norm. Foto: Martin Noer

 

Også 18-årige Jesper Søndergaard Thybo fra Jetsmark lavede en IM-norm i Skakligaen. Jesper har meget imponerende lavet 3 normer indenfor kort tid – de to andre i Chess House i februar og Jurmala i marts – og vil da ratingtallet er over 2400 blive udnævnt til International Mester! Se særskilt nyhed HER! 

 

Igor Teplyi skulle vinde mod GM Tiger Hillarp-Persson i sidste runde for en GM-norm, men partiet blev remis. Igor var dog ubesejret i turneringen med 6/9 mod et ratinggennemsnit på 2466. 

 

Nedrykningen stod inden sidste runde mellem Hillerød og Nordre, men hvor også SK1968, med et meget stort nederlag mod topholdet Philidor i sidste runde, kunne risikere at ende på en nedrykningsplads. Nordre havde 2 point mere end Hillerød, og da Nordres modstanderhold fra Brønshøj havde sendt både GM Carsten Høi og IM Thorbjørn Bromann til den tyske liga, var dette pludselig på papiret en lige kamp og kampen endte da også 4-4. SK1968 fik kæmpet sig til 3 point, og da Hillerød kun fik 3 point mod Jetsmark, der i søndagens runde havde forstærket sig med GM Henrik Danielsen, må Hillerød efter 4 sæsoner i Skakligaen ned i 1. division sammen med K41. 

 

Slutstillingen i Skakligaen:

1. Philidor, 47 brætpoint, 15 matchpoint

2. Nordkalotten, 40½ bp, 13 mp

3. Brønshøj, 39½ bp, 12 mp

4. Århus/Skolerne, 38 bp, 8 mp

5. Jetsmark, 37½ bp, 13 mp

6. Team Nordea Skanderborg, 36 bp, 10 mp

7. SK1968, 34½ bp, 7 mp

8. Nordre, 34½ bp, 4 mp

9. Hillerød, 31½ bp, 6 mp

10. K41, 21 bp, 2 mp 

 

Sidste runde i Skakligaen er lige startet på Niels Ebbesen Skolen i Skanderborg. Foto: Martin Noer

 

Link til tabellen for Skakligaen: HER

 

I omkampen om forbliven i 2. Division endte kampen mellem Aalborg 2 og Skanderborg 2 med uafgjort 4-4. Hjemmebaneholdet Aalborg klarede skærene, da de efter remis på bræt 1 vandt partiet på bræt 2. Se resultaterne fra matchen: HER