Ny version af Danbase

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Her ved indgangen til september kan vi nu præsenterer hjemmesidens brugere for en helt ny version af Danbase.

Projekt Danbase har til formål at samle partier fra danske turneringer, matcher og landskampe. Udover at redde og bevare partierne har projektet også det jordnære formål at give alle nem adgang til den “skaklige kulturarv”. Man kan nu downloade mere end 40.100 partier.

Sådan skrev Eric Bentzen der var primus motor for projektet frem til 2004. Et projekt der i øvrigt gav ham Dansk Skak Unions hæderstegn i Påsken 2007, med følgende begrundelse: Eric Bentzen indstilles til Unionens hæderstegn for det store mangeårige arbejde med udvikling og administration af den danske partidatabase, Danbase.

Efter 2004 gik projektet i stå, men det har længe været ønskværdigt at videreføre dette gode stykke arbejde. Ved Påsken 2007 kunne løsningen så offentliggøres: Dansk Skak Unions store edb kapacitet Karsten Nymann Pedersen lavede en nyere databaseløsning, hvorefter projektet vil blive overdraget til Jens Askgaard.

Jens er allerede godt i gang men at råde bod på de år hvor Danbase stod stille, og nu synes vi tiden er inde til at give jer adgang.

Idéer, forslag og ikke mindst danske partier er altid velkommen, de kan mailes til Jens på danbase@skak.dk. Læs og se i øvrigt mere på

http://www.dsu.dk/modul/danbase/