9. matchparti: Carlsen slap med skrækken

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Verdensmester Magnus Carlsen var i problemer mod Sergey Karjakin i det 9. matchparti med sort. Efter at have spillet 1.d4 for første gang i det 7. matchparti, vendte Karjakin tilbage til 1.e4. Åbningen blev igen spansk, men denne gang valgte Carlsen det lidt skarpere 6.-,Lc5. 

 

Partiet fulgte kendte stier længe, og Carlsen ofrede en bonde for at ødelægge Karjakins kongestilling og skabe ubalance. Stilingen var længe meget lige, men gradvist fik Karjakin overtaget.

 

I træk 39 spillede Karjakin Lxf7, som ved første øjekast så meget lovende ud. Men Carlsen fik byttet brikker af, og kom i et slutspil med dronning og løber til hver, hvor han var en bonde under. Den stilling var dog remis, selvom Karjakin fortsatte til træk 74 og 6 timers spil. I stedet burde Karjakin have spillet det kritiske 39.Db3, som havde givet ham en stor og måske afgørende fordel.  

 

 

Carlsen var på hælene i det 9. matchparti, men kæmpede sig til en remis. Foto: Worldchess / Maria Emelianova 

 

På den efterfølgende pressekonference erkendte Carlsen, at han havde været i store problemer, og derfor var meget tilfreds med remisen. Karjakin mente, at han havde stået noget bedre det meste af partiet, men at han ikke så nogen klare gevinstmuligheder undervejs, og at Carlsen havde forsvaret sig godt. 

 

Fra bybilledet i New York. Foto: Martin Lokander 

 

9. matchparti: 

 

 

 

 

Tiden er ikke med verdensmesteren. Han skal vinde minimum et af de tre sidste partier for ikke at tabe matchen. Han har hvid i to af partierne, så vi skal nok forvente at han satser i 10. matchparti der starter torsdag kl. 20:00. 

 

Resterende program i VM matchen: 

Torsdag den 24. november kl. 20:00: 10. matchparti 

Fredag den 25. november: Fridag
Lørdag den 26. november kl. 20.00: 11. matchparti
Søndag den 27. november: Fridag
Mandag den 28. november kl. 20:00: 12. matchparti 
Tirsdag den 29. november: Fridag
Onsdag den 30. november: Tie Breaks

 

Link til hjemmesiden: WORLDCHESS.COM