Ungdoms VM 5. runde

Ved Ungdoms VM i Brasilien følges de danske spillere, Jesper Thybo og Mads Andersen, pænt ad. De har begge 3½ af 5.

I 6. runde har de begge hvid og er favoritter. Mads Andersen (2384) møder Luis Albert Lopez Raygoza (1932) fra Mexico, der har en ratingperformance på 2232 indtil videre, så han skal ikke undervurderes. Jesper Thybo (1991) møder Thore Perske (1923) fra Tyskland.

Fra Brasilein har vi modtaget nedenstående referat.

Af Ivan Andersen
Runderapport runde 5
Planlægning er ikke vores brasilianske værters stærke side. For en måned siden blev turneringen ændret fra 11 til 9 runder for at give plads til en hviledag. Fint nok, vi skulle da ikke være for fine til at besøge resortets badeland. Hvad man tilsyneladende havde overset var at dette har lukket om mandagen. Det blev nu alligevel en fin dag med badning, bordfodbold, lektier og en hyggelig middag med nordmændene om aftenen.Det var åbenbart lige hvad drengene trængte til. Dagens udbytte blev 2 point, og det har samme effekt som to Carlsberg – straks bliver stemningen meget bedre.

Mads havde brugt formiddagen på at finde noget med spil imod modstanderens forventede c3-sicilianer. Så forstår den skakblinde far ikke en lyd, når dronningerne bliver byttet i træk 5, men det er jo heldigvis lige meget, for der var tilsyneladende styr på det hele vejen.


IM Mads Andersen (foto: Ivan Andersen)

Jesper savede sin modstander midt over, og kunne holde fri allerede inden tidskontrollen. Åbningsforberedelsen ramte rigtigt, og selv om det fædrene ophav syntes det så farligt ud, så holdt hovedpersonen hovedet koldt, afslog remis, og kørte pointet sikkert i hus.

Ivan Andersen

Hjemmeside: www.wycc2011.com