Jesper Mørch Lauridsen vandt AAM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

 

På vegne af arrangørerne skriver Thomas Vestergård om AAM, der fra fredag til søndag blev spillet på Rosenvangskolen i Viby: 

 

Skakklubberne Nordre, SK1968 og Århus/Skolerne har sammen med Chess House genoplivet Aarhusmesterskabet som et større stævne på Rosenvangskolen i Viby. Tilbage i 1990erne var der op til 150 deltagere ved AAM; men der er vi slet ikke fremme endnu. Sidste år var der 54 deltagere, i år 58 deltagere, så vi håber at være på rette vej.

 

Turneringen havde i år deltagelse fra hele landet plus Italien og Venezuela! WFM Maria Varela La Madrid var på privat besøg i Aarhus og Giampiero Amato var taget fra Italien til Danmark på ferie. De endte i øvrigt med at besætte de to øverste pladser i Gruppe 3.

 

I den øverste gruppe var FM Tobias Valentin Rostgaard forhåndsfavorit og han startede da også med 3½ af 4. Det gjorde FM Jesper Mørch Lauridsen også, selvom hans forventede score i alle fem partier kun var 2,45. Lodtrækningen havde meget heldigt sørget for, at de to mødtes i sidste runde – en ren finale. Partiet blev meget spændende med modsatte rokader og gensidige kongeangreb. Jesper Mørch Lauridsen trak det længste strå og kunne jage Rostgaards konge fra c1 til g3 hvor den blev sat mat i træk 24. Se partiet her: 

 

 

 

FM Jesper Mørch Lauridsen – Aarhusmester 2017. Foto: Thomas Vestergård

 

Udover førstepladsen er FM Jesper Mørch Lauridsen nu også berettiget til en plads i en eventuel GM-gruppe/IM-gruppe i Chess House i vinterferien 2018.

 

Senere på ugen vil turneringens skønhedsparti blive fundet. 

  

Der deltog en del ungdomsspillere i turneringen, og i de fire nederste grupper besatte de førstepladsen. 78-årige Jørgen Overgaard vandt den meget jævnbyrdige Gruppe 5, hvor spændet mellem førstepladsen og sidstepladsen kun var ét point. 

 

Gruppevindere:

Gruppe 2: Rasmus Thøgersen, Jetsmark, 5 point (!)

Gruppe 3: Giampiero Amato, 4½ point

Gruppe 4: Allan Westenborg, Syddjurs og Lars Schøning, Skive, 3 point

Gruppe 5: Jørgen Overgaard, Syddjurs, 3 point

Gruppe 6: Anna Hedelykke Jensen, Nordre og Søren G. Christensen, Viby, 4 point

Gruppe 7: Simon Ehrenreich, SK1968 og Benno Markussen, Viby, 3½ point

Gruppe 8: Valdemar Mandrup, SK1968, 4 point

Gruppe 9: Theo-Stage Steffensen, Køge, 4½ point

 

 

78-årige Jørgen Overgaard fra Syddjurs modtager fra turneringsarrangør Jesper Mygind 1. præmien i en meget jævnbyrdig Gruppe 5. Foto: Thomas Vestergård

 

Simon Ehrenreich fra SK1968. Vinder af Gruppe 7. Foto: Gert Medom

 

 

Theo Stage Steffensen fra Køge. Vinder af Gruppe 9. Foto: Mads Boe

 

Link til resultater fra turneringen: HER