Dagens ret til Sune: Mamedyarov

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

mamedyaarov. chess-news.ru

Den flotte første runde for det danske hold i åben række ved EM i Reykjavik måtte nærmest uundgåeligt føre til stærk modstand også i anden runde. Og det holder stik: Modstanderen bliver Aserbajdsjan, tredje seedet og udelukkende med stormestre der har over 2650 i rating – dem har vi ikke nogen af i Danmark i øjeblikket, så Aserbajdsjan er storfavorit. (foto af Mamedyarov fra chess-news.ru)

 

Klare favoritter var Tjekkiet også i første runde, men de fire stormestre derfra blev besejret af Danmark, som nogle læsere allerede ved, 2,5 – 1,5. Sune Berg Hansen var dagens mand på førstebrættet og besejrede David Navara (2730). Resten remis.

 

I dag møder Sune Berg (2566) endnu en verdensklassespiller, nemlig Mamedyarov (2743). Lars Schandorff (2519) skal på bræt to op mod Naiditsch, der tidligere, blandt andet i Politiken Cup, har stillet op for Tyskland. Mads Andersen (2459) møder Mamedov (2653) og Bjørn Møller Ochsner (2405) skal spille mod Safarli (2657).

 

Kvinderne møder Finland, her sidder Freja Vangsgaard over i dag, så holdet består af Nina Høiberg, Sandra de Blecourt, Esmat Guindy og Thomine Stohlberg-Rohr. Sidstnævnte får sin første kamp ved dette EM.

 

Følg med på liveskak fra skak.dk forsiden og se resultater også fra andre matcher:Følg EM her