Odensemesterskabet 2016 – Tredje runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Kristoffer Dyrgaard skriver fra runde 3 i Odensemesterskabet. I dag søndag spilles de to sidste runder, og vi får fundet vinderen af turneringen.

 

Starten på tredje runde indledtes med et stor tak til Niels Erik Nielsen, som i perioden 1989-2016 har været redaktør for Fynsk Skak Union og dermed har stor ære for at de fynske skakspillere i årtier har kunnet holde sig orienteret i skakstof fra nær og fjern. Niels Eriks stop som redaktør blev markeret af Fynsk Skak Union v/ formand Hans Milter Pedersen.

 

 

Niels Erik Nielsen (tv) blev hyldet for 27 års flot arbejde som redaktør for Fyns Skak Union. Foto: Kristoffer Dygaard

 

Turneringsmæssigt rettede opmærksomheden sig hurtigt mod kampen om mesterskabet i IM-gruppen. Den overraskende udvikling i anden runde indikerede, at vi skulle finde en ny mester i år. Spørgsmålet var derfor om FM Jesper Thybo kunne fortsætte sin gode stime eller om de andre kunne indhente Jesper. Partiet mellem Rasmus Skytte og Jesper Thybo gav Skytte en bondemajoritet på kongefløjen, mens de tunge officerer hos Skytte blev suppleret af en løber, mens Jespers ditto havde en springer til hjælp. Reel fordel fik ingen af de to parter vist tilkæmpet sig og remis blev resultatet. Remisen åbnede en mulighed for især Igor Teplyi som inden runden var et halvt point efter. I en slagudveksling i midtspillet efter en Grünfelder kunne Manosri dog pludseligt undgå afvikling ved først taktisk at dække sit tårn, hvorefter Igor blot tabte en officer. Dermed led Igors drømme om sit fjerde mesterskab et knæk. Sidste parti stod mellem Mikkel Antonsen og Jakob Aabling. Her led Antonsen sit andet nederlag, mens Jakob nu melder sig på banen som førsteudfordrer til Jesper Thybo.

 

I Mester 1 fortsatte Marco Ferrante sit gode spil og har nu sikret sig en solid førsteplads med 3 af 3.

Omvendt blev der bragt spænding ind i kampen i Mester 2, da Rasmus Thøgersen efter to sejre måtte lide sit første pointtab ved nederlag til Steen Brustrup Pedersen. Der er dermed blot ét point mellem top og bund i denne gruppe inden sidstedagen.

 

Omtalen af vores vinder af LIVE-afstemningen og dagens længste parti kan i tredje runde slås sammen, da partiet Allan Toftegaard Christensen – Jørgen Frank Hansen fik stor omtale i kantinen, hvor de ”kloge ugler” så flere forcerede matter og andre missede chancer! En charme ved LIVE-formatet med en ny gruppe på de ”afslørende” brætter i hver runde. Partiet endte med sejr til Jørgen efter 67 træk.

 

Referanten vil nu lukke referatet for i dag, da programmet nu står på lynturnering. Læs mere om afslutningen på årets mesterskaber, når vi sender den afsluttende beretning søndag aften.

 

Link til live: http://liveskak.dk/2016/odensemesterskabet/

Link til resultater fra turneringen: HER

Link til FREM Skakklubs hjemmeside: HER