Skak i Afrika

Til brug for et skakprojekt i Ghana, søges brugte spil, som kan doneres til projektet.
 
Kenneth Ejlertsen skriver bl.a. om projektet:
Sammen med en rejsekammerat skal jeg til Afrika, her i slutningen af måneden. Nede i Afrika, nærmere bestemt i Ghana, skal vi hjælpe med at uddanne nogle unge skolebørn i en af de større landsbyer som hedder Busunu. Dette gør vi under administration fra den danske organisation Rural Africa Development Organisation (RADO).

Der skal selvfølgelig foregå flere forskellige former for undervisning, men fordi jeg selv er skakspiller, har vi besluttet at skak skal bruges som et undervisningsmiddel for børnene, inspireret af ‘Chess In The Schools’-projektet i USA. Dette gør vi fordi skak er kendt for at være det mest udviklende spil man kan lære; især for unge i Afrika, som ikke på samme måde som os, opvosker i et samfund baseret på logik. Jeg spiller som sagt selv skak, jeg gik i Køge skakklub under Erik Carlsen i 11 år, og vil nu videregive den viden til dem der har brug for det.

Vi har som sagt brug for nogle spil, de har slet ikke nogen dernede. Spillene behøver bestemt ikke være nye, men vi har nok brug for i hvert fald 10 stykker hvis vi skal starte en ordentlig undervisning. Jeg ved også at det er med meget kort varsel, (vi har afrejse den 25. juni).

Her er links til www.chessintheschools.org og www.ruralafricadevelopment.com
 
Kenneth Ejlertsen

Har man som klub eller enkeltperson skakspil liggende, som man vi give til projektet, så kontakt webmaster Thomas Vestergård på webmaster@skak.dk eller telefon 24 64 28 62 og aftal nærmere.