Horsens Hurtigskakturnering 2016

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Fra arrangørerne af Horsens Hurtigskakturnering har skak.dk modtaget følgende fra en rigtig god skakdag i Horsens, hvor arrangørerne på bedste vis forsøger at bygge bro mellem foreningsskakken og skoleskakken. Formanden for Horsens Skakforening, Tim Bjerre, og Peter Riis skriver:

 

Horsens Skakforening afholdte en hurtigskakturnering lørdag den 8. oktober i klubbens lokaler i ASV-centret, Nørrebrogade 38a i Horsens.

 

Der deltog 68 spillere fordelt med 20 spillere i åben gruppe og 48 spillere i skoleskakgruppen. Begge grupper afvikledes efter Schweizer systemet, hvor spillerne indledningsvis seedes. For begge grupper blev der spillet syv runder.

 

Skoleskakgruppen:

 

Med 48 deltagere i skoleskakgruppen trods en tilmeldingsfrist på kun godt 3 1/2 uge må det betegnes som en ubetinget succes. At det lykkedes overalt forventning skyldtes et fortrinligt samarbejde netværkssamarbejde mellem Horsens Skakforening og Dansk Skoleskak v/Lars Hansen. Der deltog børn så langt væk som fra Randers og Fredericia, så interessen er der så absolut for at spille skak blandt børnene og forældrene er i den grad villig til at støtte op!

 


Der blev tænkt og beregnet så det knagede! Foto: Tim Bjerre

En tredjedel (16) af deltagerne var piger hvilket var utroligt positivt og pigerne tog sig af 10 ud af de 24 præmier…!

 

Spillesalen på ASV-centret, hvor der også tidligere har været spillet Horsens Lang Weekend. Foto: Tim Bjerre

Forældrene var rimelig kendt med gruppeinddelingerne i skoleskak regi, og derfor var der en del spørgsmål om hvorledes DSU gør tingene. Forældrene skulle bl.a. have forklaret, hvorfor det tog længere tid end i skoleskakturneringer og “hvad er rating” var et hyppigt stillet spørgsmål. Forældrene udtrykte stor tilfredshed med turneringen og synes det var en meget passende måde at bygge bro mellem skoleskak og foreningsskakken. 

 

Skoleskakklassen blev suverænt vundet af Rasmus Grønskov med 7/7, andenpladsen gik til Oscar Mose fra Horsens Skakforening med 5½/7.

Præmietagerne i de forskellige ratinggrupper blev:

 

Ratinggruppe 1 (1000-1200)
1. Noa Sinding 4½
2. Magnus Mols Kabell 4½
3. Louie Hagelin Beutnagel 4

 

Ratinggruppe 2 (850-999)
1. Rasmus Grønskov 7
2. Oscar Mose 5½
3 Mathias Wallin 5½

 

Ratinggruppe 3 (750-849)
1. Frida Maria Lassen 5
2. Victoria Arnarsdóttir 4½
3. Omid Salim 4½
4. Lea Bondo Medhus 4
5. Katrine Hansen 4
6. Naya Steensig 4

 

Ratinggruppe 4 (700-749)
1. Simon Haargaard 3
2. Henry Linnet 3
3. Halfdan Malmgren Asmild 3
4. Joachim Bagner 3
5. Crystal Balbuena 3
6. Rasmus Høg Christensen 2½

 

Ratinggruppe 5 (500-699)
1. Silke Maj Padkjær Gejl 3½
2. Elias Hylle-Wiig 3
3. Benjamin Wilken Thomsen 2½
4. Cyra Balbuena 2½
5. Liva Buddha Jensen 2
6. Emma Høg Christensen 2

 


Alle de glade præmiemodtagere i skoleskakgruppen. Foto: Tim Bjerre

Den åbne gruppe:

Førstepladsen i åben gruppe gik til IM Jens Ove Fries Nielsen fra Fredericia Skakforening med 6 points, andenpladsen til Pelle Bank fra Skakklubben af 1968 med 5½ points.

Kim Henrik Skaaning-Pedersen fra Evans havde ligeledes 5½ points men en dårligere korrektion, så det blev Pelle, der tog andenpladsen.

 

 

Vinderen af den åbne gruppe, IM Jens Ove Fries Nielsen, følger slagets gang blandt kommende talenter i skoleskakgruppen. Foto: Tim Bjerre

Anden præmiegruppe i åben gruppe (for spillere med under 1625 i rating) blev med 4½ points vundet af Svante Juul Ellemand fra Skakklubben af 1968. Andenpladsen gik til Robert Pavia med 4 points, ligeledes fra Skakklubben af 1968. 

 

Endelig var der en præmie for største rating fremgang i denne præmiegruppe. Robert Pavia havde en rating fremgang på hele 198 points, dernæst fulgte som nummer 2 og 3, Svante Juul Ellemand og Per Kappel med hver 108 points. I det der kun kunne erhverves en præmie pr. deltager, gik præmien for største ratingfremgang til Per Kappel fra Horsens Skakforening. 

Yderligere resultater kan findes på DSUs hjemmeside: HER


Horsens Skakforening afholder sin næste hurtigskakturnering lørdag den 18. februar 2017.