EM i lyn- og hurtigskak slut

• Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

EM i lyn- og hurtigskak sluttede søndag aften i den polske by Katowice, der er en industriby på omkring 300.000 indbyggere i den sydlige del af Polen og mest kendt for sine kulminer og stålproduktion.

Mesterskabet med omkring 1200 deltagere var virkelig godt arrangeret.  Med få undtagelser startede runderne altid til tiden, hvilket er flot, når man tager deltagerantallet i betragtning. Der blev spillet med træbrikker og DGT-ure på samllige over 600 brætter. Man havde lavet SMS-service, hvor man straks efter at runden var lagt fik en SMS med modstandernavn, rating og hvilket bord man skulle spille ved. På den måde undgik man at stå i kø ved tavlerne, hvor parringerne også blev offentliggjort.

Ved tidligere stævner havde der været for få turneringsledere, således at afgivelse af resultater blev lidt af en flaskehals. Her i Polen havde man inddelt hallen “Spodek” i sektioner med både en turneringsleder til at tage imod resultater samt en International Arbiter til at klare eventuelle problemer og få de sidste resultater i hus.

Arrangørerne havde også tænkt på profilering af stævnet. Der blev vist 100 brætter live til hver runde, og sendt live-kommentering fra et studie i hallen, og på storskærme i toppen af hallen kunne man følge topbrætterne.

Jeg noterede også med glæde aldersfordelingen i turneringen. der var rigtig mange unge spillere (nok også fordi det er en turnering med kort betænkningstid) men også imponerende at der deltog over 250 pige- og kvindespillere i turneringen, hvilket svarede til lige knap 20%.

Europamesterskabet i lynskak blev spillet fredag med 11 dobbeltrunder og 22 partier i alt med betænkningstiden 3 minutter og 2 sekunder pr. træk.  Turneringen blev vundet af GM Sergei Zhigalko fra Hviderusland med 18 point foran GM Peter Michalik og det store polske talent GM Jan-Krzysztof Duda med 17½ point.