Ungdomsdanmarksmestre 2016

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

I denne weekend blev der fundet nye Ungdomsdanmarksmestre ved stævnet i Køge. Køge Skakklub og Køge Skakskole havde lagt mange kompetente kræfter i at få lavet et flot stævne. Hovedarrangør Finn Stuhr skriver til skak.dk om tre spændende dage i Køge: 

 

Forventningerne var store hos arrangør, såvel som hos de unge og deres forældre da 90 skakspillere i alderen 7-16 holdt træf på Asgård Skole i Køge, hvor Køge Skakklub var vært for dette års Danmarksmesterskaber for landets ungdomsspillere.

 

De mange ungdomsturneringer og træningssamlinger der bliver arrangeret rundt omkring i klubber er tydeligt medvirkende til at arrangøren og de mange hjælper kan se tilbage på et gnidningsløst arrangement.

Kammerater og venner mødtes, nye venskaber blev skabt og der blev hygget i de tre dage. Ventetiden mellem runderne blev udnyttet i skolegården hvor boldene kom frem. 

Jyderne svigtede deltagelse og de fleste spillere kom fra Øst Danmark så hvis der skal være fokus på rykind fra Vest må det være Abigail Riis Weersing der drog til Køge med fly fra England, hvor hun bor med sin danske mor og amerikanske far. Hvad gør man ikke for at deltage i Danmarksmesterskaberne. Måske nogle jyske leder er lidt flove.

Det ændrede dog ikke på at de 90 fremmødte fik en spændende oplevelse. Hvor de ældre årgange fordybede sig i skakspillets forunderlige verden, tog de det lidt lettere i de yngre årgange, hvor U10 gruppen hurtigt blev til ”kongegruppen”. Her kom rigtig mange guldkorn, såsom ”hvis min modstander tilbyder remis, opgiver han så”, ”min modstander har lavet ulovligt træk for 4. gang, må jeg godt spille videre”.

Helt vildt blev de i U14 hvor klubkammeraterne fra BMS Nicolai Kistrup og Mads Pasztor skulle kæmpe om at blive Danmarksmester i gruppen. Efter 4 timer enes de om remis. Med ulig farvede løbere og bønder på de rette felter var de umuligt at finde en gevinst. Da der skulle beregnes korrektion, stod de lige også i 2 korrektion. Da der ikke var andre afgørende muligheder for at finde den ene bedre end den anden, valgte arrangørerne med råd fra ungdomsansvarlige, at udnævne begge til Danmarksmestre.

 

U08: (7 runder)

1. John Christoffer Christensen, Silkeborg Skakklub, 7 point

2. Andreas Philip Cort Maleeva Hansen, GSF Caissa, 5½ point

3. Valdemar Østergaard-Nielsen, Nørrebro Skakklub, 5 point

 

 

 

U08 piger:

1. Nanna Ehrenreich, Enkeltmedlem, 4 point

2. Augusta Bollmann, Enkeltmedlem, 3 point

3. Mallie Stage-Steffensen, Enkeltmedlem, 2 point

 

 

 

U10: (7 runder)

1. Marius Bøss Sørensen, Skive Skakklub, 6½ point

2. William Østergaard-Nielsen, Nørrebro Skakklub, 5½ point

3. Lukas Iskos, Nørrebro Skakklub, 5½ point 

 

 

 

U10 piger:

1. Abigail Riis Weersing, Enkeltmedlem, 4½ point

2. Jasmin Silberg Brender, Enkeltmedlem,  3 point

3. Sara Kizilkaya, Brønshøj Skakforening, 3 point

 

 

 

U12: (7 runder)

1. Casper Liu, GSF Caissa,  7 point

2. Jonathan Roed Gundorf Jacobsen, Frem, 5 point

3. Kishichiro Kræmmer, Nørrebro Skakklub, 5 point

 

 

U12 piger:

1. Sigrid Erstad Jørgensen, Roskilde Skakklub, 3 point 

2. Ingrid Elmer Nielsen-Refs, Amager Skakforening, 3 point

3. Signe Nielsen, BMS, 2½ point

 

 

  

U14: (5 runder)

1-2 Mads Paztor, BMS, 4½ point (ens korrektion!)

1-2 Nicolai Kistrup, BMS, 4½ point (ens korrektion!)

3. Donald Brinch, Greve Skakklub, 4 point

 

 

 

U14 piger:

1. Signe Sofie Bøss Sørensen, Skive Skakklub, 2 point
2. Mikala Høyerup, Enkeltmedlem, 2 point
3. Lotte Zsigri Dyndgaard, 1½ point

 

 

 

U16: (5 runder)

1. Victor Koch-Muller, Præstø Skakklub, 3½ point

2. Julio Guillermo Quiñones-Maletti, BMS, 3 point

3. Laurits Gorm Dahl, Skive Skakklub, 2 point

 

 

  

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til partier fra turneringen: HER