9. runde: 3 remiser og en sejr

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det blev til 3 uafgjorte partier og en sejr i dagens runde ved Ungdoms VM i Khanty-Mansiysk. Lidt skuffende, da det på papiret nok var lidt i underkanten. IM Leif Kristensen beretter fra runde 9: 

 

I U-18 mødte Jesper med sort Airat Sadubayev Kasakstan (2231), og de spillede dragevarianten i siciliansk. Modstanderen kom bedst ud af åbningen og fik en lovende angrebsstilling, men i angrebet for at blæse til angreb lavede modstanderen en besynderlig springermanøvre, der bare overlod initiativet helt til Jesper. Jesper fik et dræbende angreb og vandt i fin stil.

I U-16 mødte Bjarke ligeledes med sort Wang Ting-Hao Taiwan (1618), og det blev lukket Siciliansk. Bjarke udlignede hurtigt med sort og fik tryk i d-linjen mod en hængende bonde. Bjarke spillede i fortsættelse for materialistisk, vandt 2 bønder og 1 løber for et tårn, men det var svært at komme videre. Bjarke fik ikke spillet det helt præcist, og i tidnøden tabte Bjarke en bonde – så pludselig var stillingen bedst for hvid, der dog accepterede et remistilbud.

I U-14 mødte Filip også med sort CM G M H Thilakarathne Sri Lanka (2028) – og det blev en variant i Caro-Kann. Modstanderen spillede åbningen solidt og stod lidt bedre med løberpar. Filip spillede ikke fortsættelsen præcist og fik en positionelt håbløs stilling. Heldigvis realiserede modstanderen ikke fordelen på bedste måde, og heldigt for Filip tilbød han remis i en klart fordelagtig stilling.

Thomas havde som den eneste i dag hvid mod Vladimir Varbanov Bulgarien (1794) – det blev Tarrasch-varianten, hvor Thomas kom bedst ud af åbningen og vandt en bonde. De kom ud i et slutspil, hvor Thomas havde dronning og bonde for 2 tårne. Da modstanderen spillede passivt, fik Thomas små gevinstchancer, men det mundede ud i remis.

  

 

Eneste danske vinder i runde 9: FM Jesper Søndergaard Thybo. Foto: Fra turneringens hjemmeside

 

Resterende program i turneringen: 

Runde 10: Søndag den 02.10 kl. 12:00 
Runde 11: Mandag 03.10 kl. 08:00

 

Link til hjemmesiden: http://wy2016.fide.com/